top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Vragen om weer met elkaar te kunnen spreken

Updated: Nov 26, 2021Christian Van Mechelen is een geëngageerd man. Hij heeft een methode ontwikkeld om mensen te benaderen die vast zitten in het narratief van het eenheidsdenken. Zijn methode maakt gebruik van een aantal type vragen, die op een niet opdringerige manier aan de mensen worden gesteld. Christian legt ons uit hoe hij dat doet, en welke resultaten hij daarmee heeft. Veel mensen hebben een totaal vertekend beeld van covid. Zij denken dat tussen 5 à 35 % van wie besmet is, dood gaat aan de ziekte. Als dat waar zou zijn, dan zouden intussen tot meer dan 1 miljoen Belgen aan de ziekte moeten zijn bezweken. Een totale irrealiteit.


Wat Christian en zijn team doet is een uitstekende opportuniteit voor mensen die zich willen engageren. Wie niet graag aan politiek doet, de mensen graag ziet, geduld heeft, graag babbelt en zichzelf sympathiek vindt, hier is uw kans! Spreek met de mensen. Maar ga niet in een polemiek en ga niet in discussie. Laat u inspireren door wat Christian aanbiedt. Neem met hem contact op en ga de straat op. Wie weet hoeveel mensen u dan overtuigt om uit hun angst te geraken.


Doen!!


___

Vanaf nu gaan we geregeld met mensen die in de beweging actief zijn een gesprek hebben. Inspirerend voor iedereen. We zetten daarmee ook de verschillende organisaties in de kijker.


___

Vragen om weer met elkaar te kunnen spreken.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet?

Hoe breed of hoe smal is mijn blik?


Deel 1 “Pre-corona”


1. 1e Vraagje heeft niets met deze crisis te maken. Stel dat er iets gebeurt, eender wat, bvb er ligt een voorwerp op de rijbaan…. Hoeveel % van de mensen heeft de moed en de energie om daar onmiddellijk iets aan te doen volgens jou? Hoor jij daar bij? Heb jij daar respect voor?


2. Wat is volgens jou het gevaarlijkst: gehoorzaamheid of kritische geest?


3. “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.” Oude wijsheid of oude bullshit?


4. Kinderen moeten toch altijd beschermd worden, niet? Kinderen vaccineren om ouderen te beschermen, klopt dat?


5. Zijn klokkenluiders volgens jou mensen die de aandacht op zich trekken en zelf problemen hebben, of geven zij mogelijks een belangrijk signaal?


6. Vertrouwen is belangrijk. Zonder kunnen wij niet leven, klopt? Is blind vertrouwen een goed idee, een optie? Vertrouw jij bvb een verkoper, een bank, een ondernemer enz. blindelings? Vraag jij soms een 2e advies? Bekijk jij soms reviews? Informeer jij soms naar ervaring van andere mensen?...


7. Heb je al ooit dingen gedaan tegen je intuïtie in? En hoe voelde dat achteraf?


8. Wat doet angst met je immuniteit?


9. Wat doet angst met je denkvermogen?


10. Als jij je informeert, doe je dan de moeite om de bronnen zelf te checken ?  
Deel 2  Rond corona-crisis


11. Wat vind je van het volgend fenomeen? Overheden ( en grote bedrijven ) betalen factcheckers wat maakt dat de meeste burgers de bronnen niet meer lezen, tenzij met een bepaalde bril.

12. Hoe goed denk je dat je geïnformeerd bent over corona? ( van 1 tot 10 )

13. Klopt het dat wij via mainstream media vernomen hebben dat er een wereldwijde pandemie was, een nieuw virus dat zeer dodelijk is niemand is er immuun voor (ja, ook jonge mensen kunnen en aan sterven) er geen enkel medicatie zou helpen asymptomatische mensen zijn verspreiders van het virus er lockdowns, mondmaskers en veel andere maatregelen nodig zijn om dit virus onder controle te krijgen, of het zou nog veel rampzaliger wordende maatregelen nodig zijn en ze werken ook.

De enige oplossing : iedereen moet gevaccineerd worden. De vaccins werken en zijn veilig.

Zoals onze premier zei: “We moeten wel, er is geen keuze.”


(Heb jij de moed om eens te kijken hoe corona-vrij de landen zijn waar meer dan 90% gevaccineerd is? Israël, Gibraltar, Verenigde Arabisch Emiraten… En hoe rampzalig het is in een land als Zweden waar ze geen lock downs hebben gehouden enz. )14. Deze vraag gaat over de ernst van het virus. De vraag stellen neemt absoluut niet weg dat wij niet willen dat er iemand ziek wordt of sterft, daarover gaat het niet. Wij zitten al bijna 2 jaar met een virus dat zowat heel de maatschappij in zijn greep houdt. We weten allemaal dat het geen klein griepje is. Weet jij misschien hoe dodelijk dat virus is, of zou je durven raden? Over alle leeftijden heen, doorsnee bevolking, op 100 besmette mensen, hoeveel zouden er van sterven? En hoe zou dat zijn voor alle min-70-jarigen samen?


15. Volgend vraagje moet ik introduceren: de WHO heeft de ernst van covid-19 in een metastudie bekend gemaakt; half oktober 2020; maar dat weet bijna niemand. De meeste Vlamingen schatten de IFR tussen de 5 en de 35%. Ook dokters weten het meestal niet. Mijn vraag: “Vind je het eerder normaal of jammer dat wij dat niet weten?”


16. Zijn de mensen die zorg werken en die geen vaccin willen riskeren, egoïsten? Misschien is het eerder intuïtief. Mogelijks hebben ze stevige argumenten om dit niet te vertrouwen? Eens gaan horen misschien?


17. Kan jij blikvernauwing van onze experten en zoiets als belangenvermenging 100% uitsluiten?


18. Heb jij een idee wat cognitieve dissonantie is? Heb jij dat al eens ervaren of zien gebeuren in je leven? 


19. Vind je het ok dat een regering mensen tegen elkaar opzet? En verklikken aanmoedigt?


20. Heb jij van de overheid al ooit een balans gezien over schade van het virus / schade van de maatregelen?


21. Heb jij door dat heel wat artsen en wetenschappers helemaal niet akkoord zijn met de maatregelen omdat ze vinden dat die veel te veel schade geven? En dat zij voor een groot deel worden gecensureerd? Hun stemmen komen maar zeer weinig in de mainstream media, vaak om belachelijk te worden gemaakt. Langzamerhand verbetert dat een beetje.


22. Heb jij enig idee wat er in het buitenland gebeurt?  Hoe is de sfeer bvb in Oostenrijk?   Ontslagen voor niet gevaccineerden,... Grondige discriminatie met boetes. Er zijn daar al maanden protesten van gigantische omvang. Al iets van gehoord, gezien?


23. Ken jij iemand die ooit deelnam aan een medisch experiment? En heb je een idee wat daar wettelijk de voorwaarden voor zijn?


24. Hoe herken jij het verschil tussen: informatie / reclame / propaganda?


25. Heb jij een idee hoeveel % van de mensen uit de zorg echt gemotiveerd en geïnformeerd voor vaccinatie zijn gegaan? (Hoeveel om hun werk niet te verliezen, hoeveel om vrij te zijn, of...?)


26.  Hoe kan men dit een gezondheidscrisis noemen als men de mensen uit de zorg die het vaccin niet willen riskeren aan de deur gaat zetten. En welke sectoren gaan daarna volgen? ( Je kan eens kijken hoe het er bvb in Oostenrijk aan toe gaat )
_______

P.S. 1 | Doel is gesprek mogelijk maken. Ga aub niet in discussie. Als we met heftige emoties zitten, werkt ons brein niet meer goed, is luisteren zowat onmogelijk; en kan er nog ruzie van komen.

En dat is niet wat wij willen. Laat het gesprek dan los en probeer (eventueel met iemand die er wat rustiger en neutraler in staat) later misschien nog eens. 1000x dank!

P.S. 2 | Er zijn ook kaartjes beschikbaar voor wie die graag gebruikt. Ik zoek hulp om ze tussen geïnteresseerden te verdelen. Zoals u waarschijnlijk al aanvoelt: “niet zomaar in iemands pollen steken aub.. 😊 “ Dank u !!


P.S. 3 | Ik heb alle begrip voor mensen die niet de moed noch de energie kunnen opbrengen om zich grondig te informeren. Ogen willen openen en de andere kant van het verhaal willen horen vraagt moed. Maar dan zeggen dat kritische stemmen dom zijn, of extreem dit of dat…. is er misschien over, of niet? 


Wij zijn sinds een 2-tal jaren allemaal behoorlijk zwaar op de proef gesteld. Op allerlei manieren.


Voor wie zijn ogen wil openen: er zijn heel wat initiatieven genomen om jou te helpen. www.coronaenquete.com is er 1 van. Je kan er makkelijk je kennis testen en er zo correct mogelijke, brede info vinden. Vragen en kritiek zijn welkom trouwens. Hulp ook.

2,795 views176 comments

Recent Posts

See All
bottom of page