top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Waarom gaan jullie niet naar de rechtbank tegen de mondmaskers voor kinderen?


Antwoord: omdat we dat al gedaan hebben. Op 28 juni 2021 heeft het hof van beroep van Antwerpen een arrest geveld. Daarin staat te lezen dat ondanks de studies die we hadden voorgelegd, het bewijs niet wordt geleverd dat de mondmaskers niet werken. Er zijn immers andere studies die het tegenovergestelde beweren. Opmerkelijk is hier dat de burger de ineffectiviteit van de maatregel zou moeten kunnen bewijzen, terwijl het mechanisme van het EVRM vereist dat de staat bij een uitzondering bewijst dat de maatregel effectief is.


Het hof schrijft dat de magistraten niet tussenkomen in de “opportuniteitsoverweging” bij het maken van de keuze tussen de voor - en nadelen van de mondmaskers. Het is de politiek die dat moet doen.


En dus wordt het niet verboden aan de Vlaamse Gemeenschap om in het gemeenschapsonderwijs de kinderen van de verzoekers een mondmaskerplicht op te leggen.


Dit is één van de arresten die ons heeft doen besluiten dat we de politieke toer moeten opgaan. Het coronabeleid counteren kan alleen maar door de politici onder druk te zetten.


Zoals wij zijn er veel mensen die niet meer voor politici willen stemmen die ons dit hebben aangedaan. Daarom hebben we zelf een partij opgericht.

1,977 views36 comments

Recent Posts

See All
bottom of page