top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Waarom worden we door Molenberghs belogen?


Er wordt met ons de zot gehouden.

Molenberghs op 23 december: mogelijks gaan de cijfers dalen.


Resultaat:


- De positiviteitsratio is gestegen van 7,15 naar 7,85. Die zit al van begin december rond de 7 à 8 %.

- Het reproductiegetal van de ziekenhuisopnames zat iets meer dan 2 weken na de lockdown op een bodem van net onder 0,8 en is nu opnieuw gestegen naar iets boven 0,9. Geen grote verschillen maar de lockdown heeft duidelijk niet gewerkt.

- Door de relatief stabiele, licht stijgende en dalende Rt net onder of boven 1, daalt het aantal patiënten in de hospitalen licht, idem voor de overlijdens.


Dat zeggen de cijfers van Sciensano.

En waar is nu die daling te zien die staatsorakel Molenberghs in zijn glazen bol zag opdoemen? "Mogelijk". Maar zo kan ik het ook hé: "Mogelijk gaat morgen de wereld vergaan".


We zijn wel bezig met een lockdown met avondklok en andere fraaie maatregelen voor de horeca en de kappers en zo.

En dat helpt dus duidelijk niet. NIET hé Molenberghs!


Dat is niet de schuld van de vakantiegangers want die zijn in de kerstvakantie vertrokken en nog nauwelijks terug. Zeker niet te zien in de cijfers.


Het geleuter van de voorbije dagen over de verbetering van de cijfers, de blijde gezichten hoe goed we het wel gedaan hebben met kerst, en het geleuter van vandaag dat we moeten opletten, ...Het is allemaal geleuter. Dat er een stagnatie is dat hadden de virologen toch wel al enige tijd kunnen zien. En dat ondanks de draconische maatregelen. Er is geen verbetering maar een gewone stabilisatie van het reproductiegetal. Punt.


Wij worden dus allemaal gewoon bedrogen. Er wordt ons op de mouw gespeld dat we allerlei zotternijen moeten doen om andere mensen niet te besmetten en onszelf te beschermen. Maar die zotternijen helpen geen sikkepit.


Voor wat doen we dit eigenlijk nog allemaal?


Ze houden met ons de zot.

Geloof niet wat u ziet, maar zie wat er (niet) is.

2,161 views8 comments

Recent Posts

See All

8 commentaires


In een recente aan te bevelen uitzending van "De Nieuwe Wereld" stelt Sam Brokken (lector Gezondheidswetenschappen en onderzoeker) dat de huidige coronamaatregelen disproportioneel zijn. Een recent artikel in "The Lancet" toont aan dat er geen verband is gevonden tussen de opgelegde maatregelen en het aantal overlijdens. Bovendien dringen een wetenschappelijke verantwoording en een evaluatie van de collaterale schade van de huidige aanpak zich op. Er zou eerder geopteerd moeten worden voor een omgekeerde lockdown, die proportioneel de groepen kan beschermen die hier baat bij hebben. In dezelfde uitzending legt Mattias Desmet (professor klinische psychologie aan de UGent) uit dat de "overrompeling" van de ziekenhuizen een verhaal is dat enige nuancering verdient : 15% komt naar het ziekenhuis met enkel angstklachten, 30%…

J'aime

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
04 janv. 2021

Even een rekensommetje :

Elke week krijgt België 87.500 vaccins per week van Pfizer .

Om 11.490.000 Belgen in te enten zijn dus 29 weken nodig , maar alleen wanneer er op full speed gevaccineerd wordt . ( Weet je nog hoeveel weken er nodig waren om het streefcijfer van 80.000 tests te halen ? )

Deze week zullen er maar 6.600 vaccins gebruikt worden . Dat is dus een peulschil .

In Israël zijn er al 1.000.000 gevaccineerd .

Hoorde ik DeCroo niet verkondigen dat ze er klaar voor waren ?

Alle dagen sterven er omdat er nog niet voldoende groepsimmuniteit is ( wat kan bekomen worden met massale vaccinaties ) Wil je overlijdens vermijden is er toch haas…


J'aime

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
04 janv. 2021

Hij zal nog veel onzin moeten uitkramen om evenveel minuten als Van Ranst in beeld te komen . Maar geef toe , hij probeert .

Wel is de concurrentie onzinuitkramers groot : Vlieghe , Van Damme , Van Gught , .....

J'aime

Ik stel voor om vanaf vandaag het mondkapje te vervangen door een rode clownsneus "mogelijk" is dat veel effectiever!

J'aime

nathanverhoeven18
nathanverhoeven18
04 janv. 2021

Ik kan verkeerd zijn maar de reden waarom ze constant met onze voeten spelen is omdat ze de mens express willen verwarren. En dat lijd tot onzekerheid bij de mens, en van onzekerheid komt angst en van angst komt het verlies van vrijheid. Dit heb ik ergens in een boek gelezen als ik me goed kan herinneren. Dus het klinkt als een psychologische mindf*ck.

J'aime
bottom of page