top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Waarom worden we door Molenberghs belogen?


Er wordt met ons de zot gehouden.

Molenberghs op 23 december: mogelijks gaan de cijfers dalen.


Resultaat:


- De positiviteitsratio is gestegen van 7,15 naar 7,85. Die zit al van begin december rond de 7 à 8 %.

- Het reproductiegetal van de ziekenhuisopnames zat iets meer dan 2 weken na de lockdown op een bodem van net onder 0,8 en is nu opnieuw gestegen naar iets boven 0,9. Geen grote verschillen maar de lockdown heeft duidelijk niet gewerkt.

- Door de relatief stabiele, licht stijgende en dalende Rt net onder of boven 1, daalt het aantal patiënten in de hospitalen licht, idem voor de overlijdens.


Dat zeggen de cijfers van Sciensano.

En waar is nu die daling te zien die staatsorakel Molenberghs in zijn glazen bol zag opdoemen? "Mogelijk". Maar zo kan ik het ook hé: "Mogelijk gaat morgen de wereld vergaan".


We zijn wel bezig met een lockdown met avondklok en andere fraaie maatregelen voor de horeca en de kappers en zo.

En dat helpt dus duidelijk niet. NIET hé Molenberghs!


Dat is niet de schuld van de vakantiegangers want die zijn in de kerstvakantie vertrokken en nog nauwelijks terug. Zeker niet te zien in de cijfers.


Het geleuter van de voorbije dagen over de verbetering van de cijfers, de blijde gezichten hoe goed we het wel gedaan hebben met kerst, en het geleuter van vandaag dat we moeten opletten, ...Het is allemaal geleuter. Dat er een stagnatie is dat hadden de virologen toch wel al enige tijd kunnen zien. En dat ondanks de draconische maatregelen. Er is geen verbetering maar een gewone stabilisatie van het reproductiegetal. Punt.


Wij worden dus allemaal gewoon bedrogen. Er wordt ons op de mouw gespeld dat we allerlei zotternijen moeten doen om andere mensen niet te besmetten en onszelf te beschermen. Maar die zotternijen helpen geen sikkepit.


Voor wat doen we dit eigenlijk nog allemaal?


Ze houden met ons de zot.

Geloof niet wat u ziet, maar zie wat er (niet) is.

2,158 views8 comments

Recent Posts

See All
bottom of page