top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Wat is er aan de hand in de oudere bevolkingsgroep?Er wordt de voorbije maanden gesteld dat er veel minder overlijdens zijn bij de oudere bevolking omwille van de vaccinaties. Maar bij nader toezien moeten we vaststellen dat er minstens nog iets anders aan de hand is.


In de eerste golf en nog meer in de tweede golf, werd vooral de oudere categorie van de bevolking getroffen. Het aantal gerapporteerde gevallen bij deze oudere bevolking was significant hoger dan de jongere generaties.


Een voorbeeld van een chart gedurende de eerste golf:Bij de tweede golf werd dat:


Heel anders was het de voorbije weken bij de vierde golf:De kwetsbare oudere bevolking blijkt spectaculair minder besmet te zijn tijdens deze vierde golf. De meeste mensen denken dan dat dit het gevolg is van de vaccins. Maar als we de actuele verdeling per leeftijdscategorie en vaccinatiestatus bekijken, krijgen we het volgende:Blijkt dat zowel de gevaccineerden als de niet gevaccineerden een lagere incidentie hebben bij de oudere bevolking dan bij de jongere mensen. De incidentie van de gevaccineerden (behalve de boosters) is zelfs hoger dan bij de niet gevaccineerden in de piek bij de 65 – 84 jarigen. Er is dus een spectaculaire ommekeer in het relatief aantal besmettingen bij de vergelijking tussen ouderen en jongeren.


Beduidend minder besmettingen, betekent ook beduidend minder doden en hospitalisaties in deze categorie die in de eerste en de tweede golf voor behoorlijk wat overlijdens en druk op de hospitalen heeft gezorgd.


@ Kurt. Leg ons eens uit wat volgens uw berekeningen het effect van de vaccinaties is op de daling van het aantal gevallen bij ouderen, en welk ander effect er zou kunnen zijn? Enig idee?

2,698 views19 comments

Recent Posts

See All

19 Comments


Kurt Wayenberg
Kurt Wayenberg
Dec 27, 2021

Beste Michael, Beste allemaal,


Sorry voor de late reactie - mijn dampkap heeft twee dagen zware overuren gedraaid.


Ik ben al een tijdje gestopt met naar de incidenties te kijken.


Immers de incidenties zijn totaal maar dan ook totaal verziekt door het niet transparant testbeleid. De vragen die de cijfers oproepen zijn totaal niet beantwoord.

  1. Worden b.v. 85+ relatief meer of minder getest in vergelijking met burgers uit andere leeftijds categorieën.

  2. Wat is de impact van het feit dat, vooral 45+ ongevaccineerden, zich niet of nauwelijks laten testen?

  3. Wat is de impact van het feit dat, ongevaccineerden, zich meer moeten laten testen voor een groen vinkje? Of meer getest worden bij bv medische handelingen.


En natuurlijk kan b.v. bij de…
Like

Officieel sterven de bejaarden in rusthuizen nu niet meer aan COVID, ze sterven aan "iets" anders want ze zijn quasi allemaal gevaccineerd. Dat ze nu nog aan COVID zouden sterven zou de slechtste publiciteit zijn voor de vaccinatie.

Om u een idee te geven dat het er veel zijn die momenteel sterven: van een WZC in de buurt waar bijna 100% van de bewoners gevaccineerd zijn, weet ik uit zeer goede bron dat er van eind juli tot begin november (13 weken) 25 bewoners overleden zijn. Dat zijn twee bewoners per week!

Daartegenover: In de periode van maart 2020 tot eind 2020, in volle eerste golf en vlak erna, waren er daar nauwelijks overlijdens! De sterftegolf is dus begonnen n…

Like
Replying to

Ik werk dag in dag uit keihard, net als mijn collega's, in een rusthuis. Gelukkig werk ik voor een groep van rusthuizen waar het niet enkel om de centen gaat. Om dan te durven zeggen dat wij de bewoners verwaarlozen is niet alleen volledig onwaar maar ook bijzonder pijnlijk om te lezen.

Zelfs tijdens Covid-uitbraken (alles dicht, geen bezoek) maakten wij tijd voor een babbel en een knuffel. Juist toen! Omdat de bewoners dat nodig hadden en er geen bezoek binnen mocht. Als dat verwaarlozing is mag je gerust een paar uur meelopen in volledige Covid-uitrusting. Dus over je gewone werkkleding een plastieken schort, twee paar handschoenen, een FFP2 masker en een faceshield.


Dat jij dit verwaarlozing noemt heb ik…

Like

Er is niets met de ouderen aan de hand, die hebben de eerste en tweede golf over zich heen gehad.

Toen waren er geen vaccins en Beke liet de zorg verrotten.

Die zijn allemaal ziek geweest en immuun geworden.


Het probleem is wel dat de huidige spuiten nergens tegen beschermen en al zeker niet tegen Omikron.

De cijfers knallen dan ook dadelijk de hoogte in.


De regering kan het niet schelen, je mag gewoon vliegen met duizenden tegelijk.

Darten mag niet meer, want dat is gevaarlijk.


De volgende golf is dan ook in de maak, met dank aan de luchtvaart die ons ook de eerste golf bracht.


Ik ben benieuwd welke leugens de gevaccineerden nu weer gaan slikken als ze…


Like
Replying to

Ze blijven maar 'leugens spuiten'.

Like

Kunnen het aantal 70+sers die nu nog leven vergeleken worden met het aantal overlijdens?

Sterven ze nu sneller uit? (sterven er meer dan er bij komen in een bepaalde leeftijd groep?)

Wat als ze straks "op" zijn?

Like

Met de vergelijking tussen de verschillende periodes moet men wel oppassen. In de eerste golf werden jonge mensen veel minder getest. Dat is maar relatief recent begonnen. In de eerste golven werden systematisch iedereen in een rusthuis getest. Je ziet dan bv. ook de hoge cijfers bij de +90 waarvan er niet zo heel veel zijn en waarvan er meer dan andere groepen in een rusthuis verblijven. De verschillen in gevallen is te wijten aan de teststrategie.

Dat er minder doden vallen in de oudere bevolkingsgroep zal wel met de vaccinatie te maken hebben en met de geleidelijke opbouw van natuurlijke immuniteit na 2 jaar blootstelling.

En nog misschien de belangrijkste reden is dat 2020 was gedeeltelijk een correctie op…

Like
bottom of page