top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Wat we zelf doen, ...

Updated: Dec 7, 2021


Willen de politici niet mee, dan richten we zelf een partij op.

Wil het onderwijs zotte dingen doen, dan organiseren we zelf onderwijs.


OPROEP AAN WIE WIL MEEWERKEN AAN THUISONDERWIJS


De maat in het onderwijs is nu eigenlijk wel helemaal vol. Na anderhalf jaar indoctrinatie van kinderen moeten ook de jongste in het basisonderwijs mondmaskers opzetten. Eerst hebben de oudere kinderen zich laten vaccineren om van de mondmaskers af te zijn. Hebben ze die kids even bedrogen. Aan hoeveel kinderen is wijsgemaakt dat mondmaskers zo goed werken, en dat we groepsimmuniteit gaan hebben aan 70 % bijvoorbeeld. Allemaal zever in de kleine hoofdjes geïndoctrineerd.


Met veel plezier werken de vakbonden, de koepels en de minister mee aan het mismeesteren van onze jeugd. Ik herinner mij nog het verslag van het overleg tussen de virologen en de vakbond van het onderwijs. Daar werd beslist of de Belgen nog op reis mochten! Dat lag immers in de artificiële weegschaal met maatregelen in het onderwijs. Zo ver zijn we dat de vakbonden in het onderwijs beslissen of wij op reis mogen gaan. Injectiebussen, testbussen, vaccins op school, groepsdruk … de scholen zijn permanente “krabbekesklassen” geworden.


Hoe lang deze poespas nog gaat duren is verre van duidelijk. Laat ons maar rekenen op nog een goede 2 jaar gedoe in het onderwijs. Intussen gaat de kennis van wiskunde zienderogen achteruit. Ontstaat er leerachterstand. Maar de kinderen moeten ervoor zorgen dat de bomma niet sterft. Hen een schuldgevoel inlepelen. Met op de speelplaats georganiseerd slaan op een nagebouwde virusbol. Allerlei zotte toeren. Nu ook de scholen euh euh, euh, een week vroeger dicht. Is het niet Mijnheer Jambon? Wat een chaos.


Dus nemen we zelf het initiatief. Het is het goed recht van de ouders om te kiezen voor thuisonderwijs. Dat is bijzonder moeilijk en belastend voor die ouders. Dus moeten we ervoor zorgen dat er ondersteuning komt. En wel op 3 vlakken.


1. Afstandsonderwijs voor kinderen.

2. Groepjes per leeftijd in verschillende steden waar de kinderen elkaar overdag kunnen ontmoeten en er nog iets leren ook.

3. Administratieve en inhoudelijke ondersteuning voor ouders die willen kiezen voor thuisonderwijs.


We zouden graag op korte termijn, en als het kan nog voor eind deze week, op een paar plaatsen in het land groepjes opzetten van ouders en leerkrachten (gepensioneerd – werkloos – wat ook) die we met elkaar in contact brengen. Binnen die groepen kunnen er dan afspraken gemaakt worden om een locatie of locaties te zoeken waar minstens 3 groepen kinderen die in het basisonderwijs zitten (6-7 / 8-9 / 10-11-12) elkaar kunnen ontmoeten gedurende de dag. Ook op dagen waarop de minister zo verstandig is om de scholen te sluiten. De ouders kunnen dan gewoon gaan werken, en de kinderen kunnen elkaar ontmoeten. In deze groepjes, en thuis, is het de bedoeling dat er les wordt gegeven. Deze lessen kunnen ondersteund worden door afstandlessen via de computer.


We zoeken ook mensen die bereid zijn om centraal een groep te leiden die kan zorgen voor het afstandsonderwijs, en ouders en groepjes content kan aanreiken om de kinderen een zeer degelijk onderwijs te garanderen. Het is de bedoeling dat wie kiest voor thuisonderwijs op die manier zelfs beter af is dan onderwijs op school. De kwaliteit moet omhoog! Voor alle kinderen. Met inzet van moderne technologie.


We zoeken dus de volgende mensen:


A. Ouders die hun kinderen willen naar zo’n groepjes sturen en aan thuisonderwijs willen doen.

B. Leerkrachten of mensen die ervaring hebben in het onderwijs, die willen instaan voor de groepjes.

C. Mensen die bereid zijn om de centrale organisatie op zich te nemen voor afstandsonderwijs, aanreiken van content, administratieve ondersteuning en kwaliteitsbewaking.


Als er mensen of organisaties zijn die dat willen doen en zich inzetten, of hun kinderen in zo’n systeem willen doen school lopen, stuur ons een mail. We gaan proberen mensen die zich hierin willen inzetten, in categorie A, B of C, of meer dan een categorie, samen te brengen per regio. Zet dus in uw mail uw adresgegevens, telefoon, e-mail en of u interesse heeft voor categorie A, B of C. Ouders die interesse hebben in A geven best ook op hoeveel kinderen ze hebben en hoe oud ze zijn.


Wat we zelf doen, doen we beter!

Was dat niet uw slogen, Jan Jambon?


Als de overheid de mensen verwerpt, dan bouwen we gewoon een parallelle samenleving waar het kan. Binnen de wettelijke mogelijkheden.


Interesse? Leerkrachten en leerlingen kunnen zich hier registreren: https://wijdeoudersbelgie.weebly.com/___

Auteur: Michael Verstraeten

3,287 views68 comments

Recent Posts

See All
bottom of page