top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

We zijn collectief failliet, maar dat is niet zo erg...


"Zolang we maar fysiek gezond blijven! Al de rest is bijzaak", vindt de regering ___

Het déjà-vu-gevoel van de bevolking na elke culpabilisatie wordt steeds groter waardoor niemand nog gelooft, laat staan volgt. Het gezond verstand drijft meer en meer boven. Zien we binnenkort ondergrondse kappers, beauty salons en restaurants? Wat we ook doen of niet doen. Die 3% positiviteitsratio van FVDB is een fata morgana.


Een kleine waarschuwing van viruswaanzin: na het weekend gaan de cijfers over de positieve tests plots spectaculair stijgen. Helaas onvermijdelijk... Reken tegen de tweede helft van de week op een stijging van het weekgemiddelde van meer dan 40%!


Stevie-no-Wonder verkondigt al drie dagen op rij dat de cijfers van de " besmettingen " OPNIEUW stijgen. Tussen neus en lippen zegt hij er deze keer bij dat dit komt omdat er nu meer getest wordt ( alsof het een detail is, terwijl dit de essentie is )

De Standaard kopt : " de coronacijfers stijgen met 14% ".


In de tekst van het artikel staat voorts dat het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen opnieuw 1.816 per dag bedraagt wat een stijging is ten opzichte van het gemiddelde van 7 dagen voordien.


Dit is zeer tendentieus en andermaal enkel bedoeld om mensen bang te maken.


We horen het u al zeggen: "Het is weer om zeep, en het is de schuld van de reizigers! Of van die stiekemerds die allerlei Kerst- en Nieuwjaarsfeestjes hebben georganiseerd! En vergeet niet dat de scholen terug open zijn!" Dat kan allemaal misschien een effect hebben, maar dat heeft niets met deze stijging te maken, een effect daarvan zouden we sowieso deze week nog niet zien. Deze stijging is niks meer of minder dan een simpele wiskundige realiteit.


Tijdens de Kerstvakantie werd er héél véél minder getest. Het aantal tests daalde van 270.000 in de week van 14/12, naar 207.000 in de week van Kerstmis en 181.000 in de week van Nieuwjaar. Dat heeft er ook voor gezorgd dat er ook veel minder positieve gevallen werden gevonden in die 2 weken (zie eerste grafiekje voor een duidelijk beeld van dat effect). Vandaar dat we de voorbije 2 weken prachtige berichten zagen van dalingen van 20 tot 30% per week.


Deze week wordt er echter terug aan een verschroeiend tempo getest, mede door het verplicht 2 maal testen van mensen die terugkeren uit een rode zone. Verwacht deze week sowieso meer dan 300.000 tests, of een stijging van zeker 75% tegenover vorige week. Logisch gezien zal dat dus ook voor een enorme stijging in positieve tests zorgen, zoals ik dus zei meer dan 40%. Het belangrijkste is echter dat die stijging véél kleiner zal zijn dan die in het totaal aantal tests, wat dus betekent dat er geen plots onderliggend probleem is maar het een puur wiskundige realiteit is. Interessant hierbij is om te zien dat de positiviteitsratio sterk zal dalen deze week: van meer dan 7% vorige week naar minder dan 6% deze week. Het verplicht testen van mensen zonder symptomen heeft natuurlijk dat logisch effect.


Na het weekend zal er onvermijdelijk een blinde paniek uitbreken: een stijging van meer dan 40% op een week zal voor de meeste mensen (en helaas ook voor politici) niet anders kunnen dan dat de 3de golf volop is uitgebarsten. Ga hier alstublieft niet in mee! Er zal met de vinger gewezen worden naar reizigers, feestvierders en scholen. Nogmaals, ga hier alstublieft niet in mee! Bekijk de evolutie van de positiveitsratio en de hospitalisaties om de cijfers correct te interpreteren.


Enkel het percentage positieve testen ten opzichte van het totaal aantal testen is van belang. Dit percentage zakt al meerdere weken.

Op 30.10.2020 testte +- 12% van alle geteste personen positief.

Vandaag is dit nog amper 5%.


Over de ziekenhuisopnames wordt met geen woord meer gerept terwijl ook hier al enige tijd gunstige tendensen waar te nemen vallen.


Hieronder de meest recent door Sciensano gepubliceerde cijfers.

Op 10.01.2021 werden in totaal 35.811 personen getest. Hiervan hebben er 1.729 positief getest ofwel 5,002%.


- Gisteren 10.01.2021 lagen er in totaal 1.954 mensen in het ziekenhuis door of met corona.

85 ( van de 1.954 ) zijn nieuwe opnames


- 50 mensen hebben op 10.01 het ziekenhuis verlaten.


- Op 09.01 zijn er 42 overlijdens geregistreerd door of met corona ( waarvan 45% vermoedelijke corona overlijdens )


- 20 in de categorie 85+, 13 in de categorie 75-84, 7 in de categorie 65-74 en 2 in de categorie 45-64.


- 99,4 % van de overlijdens situeert zich in de categorie van de ouderen en bejaarden.

Reacties zijn welkom, discussies zijn welkom, en delen mag vanzelfsprekend ook. Zelfs beledigingen en verwijten als zou ik 1 of andere negationist zijn die zelf stiekem lockdown-feestjes organiseert zijn we ondertussen al gewoon, en eerlijk? Liever die reacties dan onverschilligheid.


Slechts 1 ding vragen we om niet te doen: ga volgende week niet mee in de vijandigheid die zal gecreëerd worden. Ga niet mee in het vingerwijzen naar "de andere", ga niet mee in de negativiteit. Hou het debat sereen. We zitten in een periode met positieve vooruitzichten, laat ons die positiviteit niet laten verpesten door iets wat eenvoudig (en vooraf) wiskundig te verklaren valt maar niet zo door de virologen zal worden gecommuniceerd. God weet voor welke reden dan ook.


____

VZW Viruswaanzin is in België een belangrijk front in de strijd tegen de beperking van vrijheden en de disproportionele maatregelen. U mag erbij betrokken zijn en we willen iedereen nog eens herinneren aan de mogelijkheden om mee te strijden:

  • U kan zich elke woensdagavond om 20u aansluiten bij het protest van Viruswaanzin op de Grote Markt in Sint-Niklaas. De eerstvolgende manifestatie is gepland op 13.01.21.


  • Voor de nieuwsbrief (= gratis ) kan u zich inschrijven onderaan elke websitepagina.

  • Om lid te worden van de VZW (= gratis ) klik hier.

  • Voor een donatie klik hier.

  • Wie affiches wil of bereid is actief mee te werken kan contact opnemen via info@viruswaanzin.be

  • Volg onze facebookgroep hier.

  • Wie samen met nu al 600 anderen ook een burger wil worden, die juridisch wil vechten tegen de Belgische Staat voor de intrekking van al die absurde maatregelen die kan zich aanmelden op dit adres van onze advocaat Michaël Verstraeten: info@legalpractice.be.

___

bron: CDV

2,206 views11 comments

Recent Posts

See All

11 comentários


Aan luc Kusseneers, Van bil gaan gesproken, "Nomen Omen", je hebt je naam niet gestolen. Alle gekheid op een stokje, Dat maskers geen besmettingen uitsluiten is denk ik nu al wel algemeen geweten. Maar het kunnen enkelingen geweest zijn, onverlaten, "Asocialen", om het in de terminologie van de Corona-angstigen te zeggen, die tijdens de vlucht, het doekje onder hun neus hebben laten zakken. en daarom voor die besmettingen verantwoordelijk zijn.

Maar wat te denken bij de steeds talrijker uitbraken in ziekenhuizen. Al eens in een ziekenhuis geweest in deze Coronatijden. Daar zijn de maatregelen zodanig strikt, dat besmettingen gezien de rigoureuze toepassing van de regels volledig zouden uitgesloten moeten zijn....En toch!

Maar ZE zullen wel weer hun dooddoener klaar hebben…

Curtir

Paul Vanmaldeghem
Paul Vanmaldeghem
12 de jan. de 2021

Het wordt hoe langer hoe zotter Vandaag kopte de "gazet" een nooit gezien aantal doden in ons land, meer dan in 1918 met de Spaanse Griep. Hoe komen ze erbij?

Wat was het bevolkingscijfer in 1918 in vergelijking met 2020 in België. Wat was de gemiddelde leeftijd van de overledenen?

Graag effectieve bewijzen dat de overlijdens vorig jaar wel degelijk iets met Corona te maken hadden, want ook daar is een ferm reukje aan.

Enige zin voor nunacering kan er echt niet meer af in de MSM.

Alles moet hysterischer met de dag om de mensen aan de prik te krijgen.

Dit is echt misdadig, zondermeer. Ondertussen hebben ze weer de zoveelste stok gevonden om lockdowns en avondklokken in te voeren. Ik zou adviseren…

Curtir

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
12 de jan. de 2021

Een onderzoeksteam heeft vastgesteld dat , ondanks iedereen op het vliegtuig een mondkapje op had , besmetting werd doorgegeven tijdens de vlucht .

Dus na de kappers , de kleedkamers van de sportclub , de scholen , de horeca , de kerkdiensten , de koffietafels , de rusthuizen , is dit de volgende geviseerde locatie .

Is dit al onderzocht : een mondkapje verplichten in huis op het toilet , aan de ontbijttafel en in bed ?

Ga vanavond nog maar eens goed van bil want het kan zo de laatste keer voor september zijn .

Curtir

linda heintjens
linda heintjens
11 de jan. de 2021

Zondagavond hoorde ik in het Klara-nieuws (ik ben namelijk een elitaire cultuur snob zonder bagage) dat onze heilige reddingsboei "Popie Jopie" der Papst alle mensen die weigeren om een vaccin te nemen zomaar uitroept tot "suïcidale moordenaars". Ik vond het wel erotisch om deze woorden uitgesproken te horen met een perfect Klara logopedische verantwoorde bourgeois stem op Klara. Een beetje hijgend zelfs, zoals een old-school telefoonstalker, maar dat is bijzaak. Ik zou zeggen : Save the whales, save those snails and last but not least: save Klara! Maar dat is iets meer voor later vrees ik.

Wie nog een veel ergere pro-liver is dan onze heilige "scum of the earth", is onze even sacrale fils à papa Decroo Junior, ook…


Curtir

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
11 de jan. de 2021

Ik hoor de kassa al rinkelen .

Eén van de vaccinatiecentra zal de nekkerhal in Mechelen zijn .

Deze hal is enkel bereikbaar voor BETALENDE PARKEERDERS .

Als ze daar bv. 2 miljoen burgers gaan vaccineren , reken zelf maar uit .

KASSA , KASSA .


Het asfalt van die parking heeft zichzelf al 1.000 maal terug opgebracht , en nu dus weer .


( de hal op zich is een goede keuze )


Curtir
bottom of page