top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Weet eigenlijk nog iemand waarom we nog moeten vaccineren?


Vaccineren of boosteren, dat doe je niet voor het verleden, maar voor de toekomst. Omdat je verwacht dat er een ziekte komt waartegen het vaccin of de booster bescherming biedt. Idialiter immuniteit, maar van die ambitie zijn we met covid al lang afgestapt. Intussen komt uit de cijfers van Sciensano voor Vlaanderen en uit de UK naar voor dat er meer besmettingen geregistreerd worden bij gevaccineerden dan bij niet gevaccineerden. Meer dan ooit geldt dat de vaccins hoogstens zinvol zijn ter bescherming van ernstige ziekte. Op voorwaarde natuurlijk dat er een ernstige ziekte is, of te verwachten valt.

Het actuele vaccin is gemaakt tegen de Wuhan-variant. Deze variant is er al lang niet meer. De Delta-variant loop op zijn laatste benen. De laatste cijfers gaan in de richting van 10 % van de besmettingen, en recent nog lager. Wat beduidend weinig is. Dus daar moeten we het niet meer voor doen. Zeker niet in de groep tussen 18 en 64 jaar want 95 % van die 7 miljoen Belgen spuiten met een booster, bespaart ons nog hooguit een 20-tal bedden op IC. Zonder booster geen Covid Safe Ticket. Maar waarvoor dient die booster dan eigenlijk? 420 miljoen euro boosters voor 20 IC-bedden. Ik herinner eraan dat we destijds maatregelen namen uit schrik voor de fantasie van 200.000 doden. Nu zitten we aan 20 bedden op IC. Met Delta, die bijna weg is.


Doen we het dan voor een toekomstige variant die we nog niet kennen? Dat zou bepaald irrationeel zijn. Uit angst ons inspuiten met een vaccin zonder te weten of er nog een gevaarlijke variant komt. Maar nog meer zonder te weten of dat vaccin wel gaat helpen tegen die variant. Voodoo is dan niet ver weg meer. We doen iets uit angst maar geen idee of het iets bijbrengt. Een bedevaart naar Lourdes is wellicht meer zinvol.

Slotsom: 1G of een verplichting, wat maakt het uit. Stap 1 in de redenering zou moeten zijn of het überhaupt nog wel zin heeft om de hele bevolking te vaccineren, en zelfs of het zin heeft om wie dan ook nog te vaccineren met dit Wuhan-vaccin. Intussen blijken er geneesmiddelen te zijn die 85 % van de ernstige ziekte wegnemen. Zeggen dezelfde experten die ons de vaccins aanraden.

Laat ons daar eerst rationeel bij stilstaan voor we uit angst en hysterie ons allemaal inspuiten met een product waarvan niemand nog weet waarvoor het wordt gebruikt. Voor we mensen uitsluiten omdat ze weigeren zich in te spuiten met een product terwijl daarvoor de zin ontbreekt.


Rudolf Boehm zou zo veel doel-middelverdraaiing bij gebrek aan aanvaarding van onze eindigheid een hele kluif gevonden hebben, “Nei?”____

Michael Verstraeten

Vrijheid

2,794 views82 comments

Recent Posts

See All
bottom of page