top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Werd MP Jambon belazerd door de regering?Geachte Dames en Heren,


Uit de indicator van de afvalwaters op Sciensano blijkt dat sedert begin vorige week, toen er nog geen sprake was van nieuwe maatregelen, de verdere verspreiding van het virus is gaan vertragen.

Vanaf 19.10 was er zelfs een daling in de meeste grote steden (zie hieronder).


Nochtans werden deze cijfers voorafgaand aan het overlegcomité VERBORGEN gehouden.

Immers:


- Pas woensdag ll., de dag na het overlegcomité, werden plotseling op Sciensano.be de indicatoren van de afvalwaters voor de periode van 19.10 tot en met 24.10 gepubliceerd. In één keer. Terwijl normaal deze indicator dagelijks wordt aangevuld.

- In de periode tot 19.10 was er in de meeste grote steden van het land nog een stijging maar die was aan het vertragen.

- In de periode vanaf 19.10. is er echter een duidelijke daling.


Deze kentering is niet te zie in de “besmettingen” om 2 redenen: (1) er werd massaal veel meer getest, en (2) de “besmettingen” (= positieve tests) komen pas vanaf 6 dagen na de echte besmettingen.


Het was nog voor het overlegcomité voor zij die toegang hadden tot de indicator van de afvalwaters, die een veel vroeger beeld geeft, duidelijk dat er een daling in de besmettingen was die al vorige week woensdag was ingezet en voorafgegaan door een vertraging.


Het was te voorzien dat rond dit weekend ook de andere indicatoren in de richting van minder besmettingen zouden gaan. En inderdaad, sedert gisterenavond, donderdag, is er een eerste krul naar beneden te zien in de indicator die het verschil aangeeft in de wekelijkse verhoging of verlaging van de besmettingen (zien hieronder).


Uit deze samenloop van feiten blijkt dat de eerste tekenen van de daling van vorige week, te zien in de afvalwaters, werden achtergehouden gedurende 5 dagen tot de dag na het overlegcomité.

Dat overlegcomité werd vervroegd terwijl het voor wie over de informatie beschikte duidelijk moet zijn geweest dat de daling er stond aan te komen en dat die vandaag en dit weekend zichtbaar zou zijn.


Wie werd op die manier op het verkeerde been gezet? Wist de regering hiervan of heeft men Jan Jambon belazerd?

Of wist de regering hier niet van en hebben de virologen die via Sciensano deze informatie wel hebben en die in hun modellen de vertraging hadden gezien, de regering belazerd?


In de UK zijn er geen nieuwe maatregelen genomen en ziet men ook een krul naar beneden actueel.4,197 views100 comments

Recent Posts

See All
bottom of page