top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Zijn de Coronabeleidsvoerders onwetenden, kakistocraten of sociopaten?


In dit artikel geen interviews met ‘dissidente’ experten als Robert Malone, Peter McCullough, Geert Vanden Bossche; geen betoog over de collaterale schade met Lieven Annemans; geen analyse van de dodelijkheid van bepaalde (geplande?) vaccinatie batches; geen wetenschappelijke studies over de efficiëntie van de vaccins, het nut van de mondmaskers, noch over de onzin van de lockdowns.


De officiële Belgische cijfers zeggen genoeg. Hier een samenvatting voor de hele Corona sage in het algemeen en het afgelopen jaar 2021 in het bijzonder.Het vaccinatie fanatisme


Dat we in een priktatuur leven mag duidelijk zijn. De lockdowns, de isolatie, de mondmaskers, de beloftes voor vrijheid, de vele pestmaatregelen,… ze hebben hun effect niet gemist. België staat aan de wereldtop wat betreft vaccinatiegehoorzaamheid.
Vlaanderen staat op kop met een vaccinatiegehoorzaamheid van 94% bij de volwassenen, en Brussel bengelt wat achteraan met een vaccinatiegehoorzaamheid van 73% van de volwassenen.


Op niveau van de totale bevolking is er 77.8% gevaccineerd en zowat 50% al geboostered.De impact van de Vaccinatiedwang

De vaccinatiedwang loopt ondertussen wel tegen zijn limieten aan. De laatste weken waren er nog steeds mensen van 45 of ouder die zich lieten overhalen om zich alsnog te vaccineren. In onderstaand overzicht zie je het aantal eerste vaccinaties van 45+ ers. Je ziet nog een paar korte heroplevingen toen het CST werd afgekondigd en werd verplicht.Maar de vaccinatiegehoorzaamheidsgroei lijkt nu echt wel eindigend. Waarom wil men de vaccinatie dringend verplicht maken, denk je?

De impact van de vaccins (en andere maatregelen) op besmettingen


Je zou denken dat, bij een vaccinatiegraad van zowat 80%, de impact van de vaccins op de besmettingen te zien waren. Helaas! Dat zijn ze niet! Integendeel! Van Gucht moest bekennen dat er momenteel nog nooit zo veel virus in omloop was….De impact van de vaccins (en andere maatregelen) op hospitalisering

Zullen we dan misschien maar eens applaudisseren omdat de hoge vaccinatiegraad zorgde voor een betere bescherming tegen ziekenhuis opname? Of opname in de ICU? De onderstaande statistiek is al evenmin overtuigend....
Laat deze resultaten goed tot je doordringen: Pas ná de derde golf, bereikten we 60% vaccinatie bij de 75+ bevolking. De vaccinatie van de volwassen bevolking kwam toen nog maar in de buurt van de 25%;


Bij de vierde golf is zowat 90% van de volwassen bevolking gevaccineerd. En zien we een verschil tussen de derde en de vierde golf? In hospitalisaties? In overlijdens? Nope! Nauwelijks!


Het hele jaar 2021 zaten we trouwens al met een lichte ondersterfte en ook bij de derde golf en vierde golf waren de aantallen overlijdens aan/ met COVID ook al veel beperkter. Laat staan dat we daar ook een verschil konden opmerken…De impact van de vaccins (en andere maatregelen)?

Waarom denk je dat regering en virologen zo panisch geworden zijn? Waarom zijn ze begonnen met massaal te boosteren? Waarom is men onze kinderen en kleinkinderen gaan benoemen als motor van de pandemie om ze massaal beginnen in te enten? Omdat men in paniek is! De vaccins helpen niet, of marginaal in het beste geval…. noch tegen de besmettingen, noch tegen de ziekenhuis opnames, noch tegen de overlijdens…

De hele campagne, de tsunami van maatregelen, de berg belastinggeld die erdoor gedraaid werd, de onherroepelijke sociale en economische schade die werd aangericht…. Het heeft N I E T S opgebracht….


Hoe erg was 2021 trouwens?

De voorlopige cijfers van 2021 werden vrijgegeven door STATBEL. Ook die van Sciensano zijn redelijk stabiel geworden. We kunnen dus nu formeel vaststellen dat 2021 helemaal niet zo dramatisch was als men ons tracht voor te spiegelen.


Eerst de harde cijfers. Totaal aantal sterfgevallen van 2021, per relevante leeftijdsgroep, vergeleken met de 10 vorige jaren.

2021 lijkt me een perfect normaal jaar.


En mocht je vinden dat de stijging van het aantal overlijdens van de leeftijdscategorieen 65-74 en 85+ toch een lichte stijging vertonen, plaats de cijfers dan even in perspectief. De stijging in het aantal overlijdens is een stuk lager dan de stijging van de bevolking in deze groepen. i.e. Elk jaar komen er b.v. nog steeds meer mensen bij in de categorie 85+ (kranige 84-ers) dan dat er bejaarden tussen 85 en 100+ overlijden…
De enige categorie waar tot op de dag van vandaag de sterfte ratio nog een ietsje hoger ligt dan je zou verwachten is de categorie 65-74. Maar ook daar speelt de demografie zeker een rol. Met betrekking tot de andere leeftijds categorieën, is slechts één conclusie mogelijk. 2021 was een perfect normaal jaar.
Een andere manieren om hier naar te kijken zijn door middel van de dagelijkse overlijdens, maar dan wel genormaliseerd over de jaren heen en met de focus op 2020 en 2021.

Ja, er is nog even wat oversterfte in de laatste 2-3 maanden van 2021. Maar ook die ‘oversterfte’ is niet van die orde dat ze onrustwekkend is.


Ik kan niet genoeg de nadruk leggen op de ‘augustus-piek’ van 2020. Er zijn toen uitzonderlijk veel bejaarden gestorven… niet aan Corona, niet met Corona, maar als gevolg van de (kleine) hittegolf die we toen hadden…


Dat maakt duidelijk dat de demografische aspecten niet onderschat mogen worden. De onderstaande statistiek toont aan dat deze trend al jaren in gang was, lang voor Corona.Hoe erg was Corona?

Voor wie er nog aan twijfelt. De echte corona-pandemie was eigenlijk al eind 2020 afgelopen.


De onderstaande grafiek toont trouwens dat er over de jaren heen altijd al griep fluctuaties geweest zijn.
2020 was weliswaar een ietwat 'extreem' jaar, maar was zeker vergelijkbaar met griepgolven in 1989, 1970, 1960 en 1951.


En over hoe extreem 2020 eigenlijk was, valt verder te discuteren… We moeten, zoals meer maals betoogd, goed de demografie van de laatste 25 jaar bestuderen en in acht nemen.


Ik stel het nog eens expliciet. Meer dan driekwart van de overlijdens door / met COVID vonden plaats bij minder dan tien procent van onze bevolking. De 75+ ers. Deze groep zelf is de laatste 25 jaar met 66% toegenomen. En dat terwijl de overlijdens in deze groep met maximaal 27% toegenomen zijn. Dat wil zeggen dat tot op vandaag je kans op een mooi lang leven nog nooit zo hoog geweest is…


Waarom maken we dan onze economie kapot? Waarom ruineren we dan het sociale weefsel van onze samenleving? Waarom hypothekeren we mogelijks de toekomst van onze kinderen met onvoldoende geteste, onvoldoende veilige en onvoldoende werkende vaccins? En ja, we hadden de zorg al veel langer moeten opschalen in plaats van ze voortdurend af te bouwen!

De nonsens van 2022

Omikron is een zegen! De variant is zeer besmettelijk. Noch de dubbele vaccinatie, noch de booster houden de besmetting tegen. Omikron zet zich, net als verkoudheden en andere gripale aandoeningen, vast op de hogere luchtwegen en niet meer op de de diepere long structuren zoals de eerdere varianten.


Kortom, iedereen zal het krijgen en er met ne gewone snotneus van af zijn. Een laag risico op hospitalisering of overlijden.


En wat oreren Vandenbroucke, Rousseau en Facon? Juist ja. Nog meer vaccineren!

Laat ons er één buitenlandse grafiek bij nemen die alles samen vat wat er moet gezegd worden over Omikron. De statistiek van Zuid-Afrika, die een paar weken voor zit op België met de Omikron variant.
Zuid-Afrika: Minder dan 25% mensen gevaccineerd. OMIKRON was zeer besmettelijk maar is ondertussen zo goed als verdwenen. Op ne snotneus na lijken de mensen niet ziek te worden of te overlijden. Een ‘piekje’ in de overlijdens was er nog wel, maar het was zeer beperkt. Het was verder ook nog eens redelijk laat na de besmettingspiek, dus hebben we hier waarschijnlijk vooral overlijdens met OMIKRON, niet aan OMIKRON!


Er is geen gevaar meer

Corona is voorbij. Er is geen gevaar meer. Het was eigenlijk al afgelopen in 2021, en zelfs over 2020 moet je je ernstige vragen stellen of het beleid wel proportioneel was met de ernst van de pandemie.


Mensen die vandaag nog de vaccinatiedwang willen uitbreiden, of de ‘maatregelen’ bingo gaande houden, of gewichtig doen over flurona (flue+corona) of deltakron (delta + omikron), … het zijn ofwel onwetenden, ofwel kakistokraten*, of wel sociopaten. Dit moet stoppen!


* Wikipedia: Kakistocratie is een bestuursvorm waarbij het besturen wordt gedaan door de slechtste, minst geschikte of meest gewetenloze inwoners


Help mee de onzin te stoppen!

  • [Elke] Woensdag 20:00-21:00: Mechelen, Grote Markt (Kleine, staande betoging, al voor de 55e keer)

  • Zondag 23 januari 12:00: Internationale Mars voor Democratie (Brussel Noord Station)

Kom uit uw kot!

____

Auteur: Kurt Wayenberg


5,738 views125 comments

Recent Posts

See All

125 Comments


De beleidvoerders "zijn" onwetend. Ik heb hier de EUA van GSK Sotrovimab

De beruchte Glaxo Smith Kline, die al miljardenprocessen heeft lopen.

Bij de placebogroep zijn klasse drie en vier gerapporteerd.

Wat zat er in dat water, door placebo zijn de zwaarsre reactie's opgetekend.

Of hebben ze per ongeluk testpersonen gewisseld IN DE TEST? VERKEERDE REGISTRATIE 'PER ONGELUK',

oooeeps, caps lock hangt.


https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiZm-i93cL1AhU2i_0HHUhpCG8QFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.fda.gov%2Fmedia%2F149534%2Fdownload&usg=AOvVaw26w1tuOpsBwzwir9-T2ey-


Lees onder 6.1

De gebeurtenis is opgelost maar herhaald binnen twee uur; de patiënt kreeg een andere dosis adrenaline en verbeterde zonder extra reacties. Andere ernstige infusiegerelateerde reacties (waaronder onmiddellijke overgevoeligheidsreacties) gemeld na sotrovimab infusie in het hospitale onderzoek waren bronchospasme van klasse 3 (ernstig) of klasse 4 (levensbedreigend) en kortademigheid. Deze voorvallen werden ook gemeld na…

Like

Jordan Peterson's standpunt op de pandemic:


https://www.youtube.com/watch?v=nk9jvETVwNw&t=307s


Like


De kogel is door de kerk. De vaccinatieplicht voor Oostenrijkers vanaf 18 jaar is een feit de wet werd vandaag met een ruime meerderheid gestemd. Enkel de partij van H. Kickl is zeer sterk gekant tegen deze vreselijke wet en hij heeft enkele uren voor de stemming nog een vlammende speech gehouden voor de vrijheid, een echte staatsman waardig.

Herbert Kickl: „Ich bin fassungslos, entsetzt und schockiert über den heutigen Impfzwang-Beschluss!“ - YouTube

Eerder deze week deed hij nog een heldhaftige poging om bepaalde parlementsleden tot andere gedachten te brengen. Een prachtig appèl.

"Het is nooit te laat om een foute stellingname los te laten. Dat is niet iets waarvoor men zich moet schamen, in tegendeel. U kent zeker allemaal…

Like
Kurt Wayenberg
Kurt Wayenberg
Jan 21, 2022
Replying to
Ambassadeur dr. Elisabeth Kornfeind
Dr. Elisabeth KORNFEIND heeft haar ambt van Ambassadeur van Oostenrijk in het Koninkrijk België in december 2017 aanvaard. Daarvoor bekleed zij de functie als directeur-generaal „Raad Algemene Zaken, Europese Raad, Comité van Permanente Vertegenwoordigers, budgettaire en economische zaken” en leidde de taskforce voor de voorbereiding van het Oostenrijks EU-voorzitterschap 2018.

Weet er iemand of wij als Belgische inwoners de Oostenrijkse Ambassadrice kunnen aanklagen? Behalve persoonlijk een protest-brief schrijven? Zouden we dat niet massaal moeten doen?


Kortenberglaan 52. 1000 Brussel.

Like

Liliane Delcaert
Liliane Delcaert
Jan 20, 2022

Juridisch is het toch niet mogelijk hoe die bezig blijven ! Een vaccin die geen is ,niet gehomologeerd is - waar men de posologie niet van kent - waar noch de overheden noch de Pharma verantwoordelijk kunnen gesteld worden - de hospitalisatie cijfers die niet op een correcte manier gecommuniceerd worden (gevaccineerd en niet gevaccineerd opnames en overlijdens) en dan de mensen onder druk zetten met cijfers van besmettingen - waar deze vandaan komen ? verplichtingen door drijven !?!? gezonde kinderen inspuiten , waar de ouders de verantwoordelijkheid dragen!!!???

Like
Replying to

Het is het domste deel van de bevolking dat het mogelijk maakt dat politici met een dergelijk beleid kunnen wegkomen.

Like
bottom of page