top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Zijn we over de grenslijn van de totalitaire staat gegaan?


Zover zijn we gekomen in de afglijding naar een totalitaire staat.


Professoren met een trackrecord van 40 jaar in hun werkveld, met name de vaccinaties, worden gefactchecked door een computerspecialist.


Op zich is er niets mis mee dat iemand zijn mening geeft, en dat kan zelfs interessant zijn. Ook niet-wetenschappers kunnen dat gerust doen.


Het probleem zit daarin dat deze computerspecialist zich een "factchecker" noemt. Hij heeft de pretentie de waarheid in pacht te hebben. Hij meet zich ook de bevoegdheid aan om een ultiem oordeel te vellen over wat waar is en wat niet. Hij creëert het dogma dat elk van ons moet aanvaarden.


Onder aanmoediging van onder andere professor Boudry die vindt dat zijn collega's die niet zijn mening zijn toegedaan, hun mond moeten houden.


Wat is de legitimiteit van dit soort van private personen die zichzelf de positie van overheidsorakel toemeten?

___________


Dit is de definitie van een totalitaire staat zoals weergegeven op Wikipedia. Huiveringwekkend:


"Bij totalitarisme wordt de heersende ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst. Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht. Eén en ander moet worden onderscheiden van autoritarisme. Autoritaire stelsels zijn stelsels waarbij de overheid geen of weinig politieke vrijheid toelaat, en er meestal geen (echte) vrije verkiezingen zijn. Maar in een dergelijke staat kan het zijn dat andere terreinen van maatschappelijk leven niet worden gereguleerd door de overheid."


___________


Intussen worden artsen en wetenschappers op allerlei manieren onder druk gezet om niets te verklaren dat tegen de perceptie van de overheidsversie over "het virus" ingaat. Zelfs al is deze perceptie niet in overeenstemming is met de reële overheidsversie. Weinig belangrijk, als het maar klinkt als de overheidsversie.


Nooit gedacht dat ik ooit in de praktijk dergelijke vormen van inquisitie zou tegenkomen.


Naast deze inquisitie zitten we met een massale beperking van onze fundamentele vrijheden, al bijna een jaar. De pluralistische media is fundamenteel afgebroken. Het recht op betogen en vergaderen bestaat niet meer. De vrijheid van eredienst is verdwenen. Zelfs de vrijheid te gaan en te staan waar men wil is zonder veel tegenstand onbestaande. Er is een avondklok. Een deel van de bevolking wordt verboden om een beroep uit te oefenen. Menselijke contacten worden gelimiteerd.


Uw ouders zien op hun sterfbed is een privilege geworden.


Met als excuus dat dit middelen zijn die werken om een virus tegen te gaan. Wat intussen blijkt een utopische vergissing te zijn.


Hoe ver zitten we nog van de lijn die een totalitaire staat kenmerkt? Ik denk niet ver meer, of er zelfs al over.


Auteur: Michael Verstraeten

2,843 views52 comments

Recent Posts

See All
bottom of page