top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Zijn we over de grenslijn van de totalitaire staat gegaan?


Zover zijn we gekomen in de afglijding naar een totalitaire staat.


Professoren met een trackrecord van 40 jaar in hun werkveld, met name de vaccinaties, worden gefactchecked door een computerspecialist.


Op zich is er niets mis mee dat iemand zijn mening geeft, en dat kan zelfs interessant zijn. Ook niet-wetenschappers kunnen dat gerust doen.


Het probleem zit daarin dat deze computerspecialist zich een "factchecker" noemt. Hij heeft de pretentie de waarheid in pacht te hebben. Hij meet zich ook de bevoegdheid aan om een ultiem oordeel te vellen over wat waar is en wat niet. Hij creëert het dogma dat elk van ons moet aanvaarden.


Onder aanmoediging van onder andere professor Boudry die vindt dat zijn collega's die niet zijn mening zijn toegedaan, hun mond moeten houden.


Wat is de legitimiteit van dit soort van private personen die zichzelf de positie van overheidsorakel toemeten?

___________


Dit is de definitie van een totalitaire staat zoals weergegeven op Wikipedia. Huiveringwekkend:


"Bij totalitarisme wordt de heersende ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst. Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht. Eén en ander moet worden onderscheiden van autoritarisme. Autoritaire stelsels zijn stelsels waarbij de overheid geen of weinig politieke vrijheid toelaat, en er meestal geen (echte) vrije verkiezingen zijn. Maar in een dergelijke staat kan het zijn dat andere terreinen van maatschappelijk leven niet worden gereguleerd door de overheid."


___________


Intussen worden artsen en wetenschappers op allerlei manieren onder druk gezet om niets te verklaren dat tegen de perceptie van de overheidsversie over "het virus" ingaat. Zelfs al is deze perceptie niet in overeenstemming is met de reële overheidsversie. Weinig belangrijk, als het maar klinkt als de overheidsversie.


Nooit gedacht dat ik ooit in de praktijk dergelijke vormen van inquisitie zou tegenkomen.


Naast deze inquisitie zitten we met een massale beperking van onze fundamentele vrijheden, al bijna een jaar. De pluralistische media is fundamenteel afgebroken. Het recht op betogen en vergaderen bestaat niet meer. De vrijheid van eredienst is verdwenen. Zelfs de vrijheid te gaan en te staan waar men wil is zonder veel tegenstand onbestaande. Er is een avondklok. Een deel van de bevolking wordt verboden om een beroep uit te oefenen. Menselijke contacten worden gelimiteerd.


Uw ouders zien op hun sterfbed is een privilege geworden.


Met als excuus dat dit middelen zijn die werken om een virus tegen te gaan. Wat intussen blijkt een utopische vergissing te zijn.


Hoe ver zitten we nog van de lijn die een totalitaire staat kenmerkt? Ik denk niet ver meer, of er zelfs al over.


Auteur: Michael Verstraeten

2,844 views52 comments

Recent Posts

See All

64件のコメント


不明なメンバー
2021年1月25日

Het is duidelijk volgens de overheid en de media : De kinderen zijn nu de grote verspreiders van het virus ( en zijn 215.437 varianten ) . Hun oplossing is simpel : ze verplichten zich te laten testen ( gepeuter in mond en neus ) , scholen dichtgooien , hun laatste uitlaatklep ( buitenschoolse activiteiten ) volledig opschorten , elke sport met ver of nabij contact verbieden .

Proberen elk kind individueel te isoleren .

En als dat niet voldoende is misschien ze voor onbepaalde tijd huisarrest geven ?

" mentale schade ? wat wij opleggen is toch zo erg niet , en daarbij , wij beslissen over je leven " .

De volgende staatsboodschap is dat je als ouder…


いいね!

不明なメンバー
2021年1月25日

tirannie......

https://www.youtube.com/watch?v=LOAikr4q67w&feature=youtu.be

いいね!

不明なメンバー
2021年1月25日

Sfeerbeeld van Sint-Niklaas op zaterdag terwijl ik en mijn vrouw gingen shoppen.

Heb meer politie gezien dan winkelende mensen ,waar gaat dit eindigen.

Als je ziet hoe dit aangepakt wordt ,zie je dat angst niet alleen bij de be

volking zit.

Maar zeker ook bij de uitvoerende macht

いいね!

不明なメンバー
2021年1月25日

Aangezien de wekelijkse woensdagavond manifestatie in Sint-Niklaas momenteel niet toegelaten is, hebben we met enkele initiatiefnemers toelating gekregen voor een manifestatie deze woensdag 27 januari van 20u tot 21u op de Grote Markt in Mechelen met maximum 20 personen. Welkom.

いいね!

不明なメンバー
2021年1月19日

Ik krijg geen reactie op mijn aanbod om maskers te schenken. Zo komen we in situaties terecht dat er van alle kanten wel iets gebeurt, maar niet gecoordineerd. Moet ik nu zelf bij de wandelingen op woensdag die maskers met het elders prachtige voorgestelde smiley logo + tekst gaan uitdelen? Is dat zinvol, dient dat de goede zaak?

Ik heb dan ook voorgesteld dat ik mee het secratariaat zou bemannen om tenminste mensen die iets aanbieden tijdig te kunnen beantwoorden. En als beleidsmedewerker mee te adviseren over de VZW, de strategie, samenwerking met gelijkgezinden. Als wij ons terdege organiseren maken wij kans, anders totaal niet.


いいね!
bottom of page