top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Recht "à la tête du client et sujet"?


BEELDEN: NOSVIRIUSWAANZIN wil weten waarom demonstreren tegen racisme wél mag, terwijl een betoging tegen coronamaatregelen "met geweld uit elkaar wordt geslagen". We doelen op de verschillende demonstraties van de afgelopen tijd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaans George Floyd, en op de aanvankelijk verboden demonstratie van gisteren in Den Haag tegen de anderhalvemetersamenleving. Die werd daarna toch toegestaan, maar de politie maakte er uiteindelijk toch gewelddadig een eind aan.


Gaan we naar een rechtspraak à la carte waarbij de Romeinse duim wordt gebruikt voor de vrije meningsuiting? Naargelang het thema van een protest past in het denken en de plannen van de overheid wordt er al dan niet gedoogt. Elke vorm van kritisch denken tegen het beleid wordt als onwelvoeglijk beschouwt. We moeten en zullen volgen als makke schapen. De non-evidence based en niet wetenschappellijk, noch statistisch onderbouwde Coronamaatregelen worden desnoods manu militari door de sletten van de overheid (lees politie) bewaakt via een misdadig schrikbewind zoals het onrechtmatig en overvloedig gebruik van schild, wapenstok en waterkanon. Wie geeft dergelijk order tot strike tegen een vreedzame betoging?


Met name Nederlands kamerlid Thierry Baudet zegt geschokt te zijn door de beelden die hij zag. De politie spreekt van voetbalhooligans die de rust kwamen verstoren. Beelden op Facebook lijken dit alvast tegen te spreken en illustreren het buitensporig geweld van de politie tegen bvb. 60-plussers die vreedzaam aan de kant toekeken. Het contrast met het onderdanig geslijm van de politie tijdens de BLM-demonstraties en plunderingen van winkels kan niet groter zijn.


Dit is een zoveelste kaakslag tegen de vrije meningsuiting (een westers grondrecht) en bewijs dat kritisch denken, en dit vreedzaam uiten, door de overheid niet meer wordt getolereerd. Alles onder noemer van het nieuwe (ab)normaal. Kunnen en moeten we dit als maatschappij dan zomaar slaafs ondergaan? Langzaam (maar zeker ook bedachtzaam) verglijden we naar een totalitair Europa die nog strikte vrijheidsbeperkingen wil gaan aanhouden.


Gelukkig gaan de ogen steeds meer open. Het protest groeit met de dag. Ook op de Gentse Korenmarkt en in Duitsland waren protestacties tegen het aanhouden van de Coronamaatregelen.


VIRUSWAANZIN vraagt uw steun om hiertegen met alternatieve mediacampagnes en via het gerecht paal en perk aan te stellen. Elke donatie, hoe klein ook, is welkom. Doneer hier.

73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page