top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Wees alert voor fake news van VRT NWSBeste VRT, vaccins sluiten besmettingen niet uit... Hoe kunnen de factcheckers van de VRT Nieuwsdienst toelaten dat hun eigen redactie vrijelijk en gortig fake news kan blijven rondstrooien via allerlei kanalen?


Ik heb zojuist dit bericht gemeld bij Facebook als "Fake News". Dit bericht schendt de regels van Facebook.

Het personeel in de zorg zou volgens één van de geïnteviewde personen moeten worden gevaccineerd tegen covid 19 om de bewoners en de patiënten in de zorg te beschermen.

Dit is valse informatie omdat de vaccins besmetting in behoorlijk ruime mate niet uitsluiten en dus de bewoners niet beschermen.

Deze informatie is ook gevaarlijk voor de volksgezondheid omdat gevaccineerde mensen kunnen denken dat ze patiënten en bewoners van woonzorgcentra niet kunnen besmetten. Dat kunnen ze dus wel.

Hetzelfde geldt voor berichten waarin Covid Safe Tickets vermeld worden als een middel om besmettingen tegen te gaan. Deze berichten geven valse informatie omdat gevaccineerde personen gewoon doorgelaten worden, ook al zijn ze besmet, en omdat de tests een groot aantal vals negatieve resultaten geven. Ook dat is gevaarlijk omdat mensen die toch worden besmet ondanks het Covid Safe Ticket, denken dat ze het virus niet kunnen overdragen. Ik verwijs naar wat de communicatiedirecteur van de VLD vorig weekend publiceerde in Knack.

Wie zulke berichten met valse informatie tegenkomt, meldt dit best aan Facebook door het bericht zelf te melden als valse informatie. Het is spijtig dat we niet kunnen toelichten aan Facebook in welk opzicht deze berichten vals zijn, maar we rekenen erop dat Facebook dat wel zelf zal weten. (?) Ik veronderstel dat de factcheckers van Facebook hun eigen Knack-tijdschrift lezen?

Wie ligt er nog in het ziekenhuis met COVID-19? En zijn daar veel gevaccineerden bij?

____

Ref.:


3,333 views61 comments

Recent Posts

See All

61 Comments


Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Aug 21, 2021

Momenteel gaat er aandacht naar het nijpend personeelstekort in de evenementensector en de horeca . Even concreet : als je ziet met welk gemak de regering deze sectoren dicht gooit ( en voor vele maanden ) , hoe onzeker dus dat je job , je inkomen is wanneer je in één van deze sectoren aan de slag gaat moet je wel gek zijn om daar te gaan werken .


Ook zijn er beroepen waar je nu al quasi zeker van kunt zijn dat je tot je pensioen met een mondmasker zal moeten werken ( zorgsector , apothekers , tandartsen , ..... ) is het maar normaal dat mensen andere beroepen gaan kiezen .


Hilde Crevits besliste om het mondmasker op…


Like

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Aug 20, 2021

Wat een idiote beslissingen zijn er weeral genomen

Op een trouwfeest mag je dansen met iedereen en als ik het goed begrijp zonder mondmaskers , ook als je gaat plassen . Superleuk .Maar op café mag je met onbeperkt aantal dicht bijeen aan één tafel maar sta je recht moet je een mondmasker opzetten ??????

Idioter kan het toch niet worden ?

Dus op trouwfeesten mag je vrijelijk in elkaars gezicht ademen maar aan de deur van elke winkel moet je een mondmasker opzetten , " voor de veiligheid om dat je de andere klanten niet kent " ???????

Wat ik reeds voorspelde : de mondmaskerplicht willen ze niet loslaten .

Like
Replying to

wie zou daar toch aan verdienen, centjes uit onze portemonee kloppen

voor zo'n rotdingen die overal op straat blijven liggen.

Like

Michiel Van Kets
Michiel Van Kets
Aug 20, 2021

en toch zijn de meeste mensen nog steeds niet in staat om te aanvaarden dat fascisme niet kan bestaan zonder belastingen ...

doordenkertje ;-)

Like
Replying to

Legt het eens uit?

Like

To respond to the Covid-19 pandemic, Sanofi had partneredwith GlaxoSmithKline to develop a vaccine using more traditional recombinant protein technologies, but they were hamstrung late last year by clinical data showing insufficient immune response in older adults. The companies reformulated their jab and launched a phase III trial after a delay, and are now under rolling review by the European Medicines Agency.

https://www.labiotech.eu/trends-news/translate-bio-mrna-technology/?utm_campaign=newsletter-351&utm_source=newsletter&mc_cid=3b4a0ef9f0&mc_eid=cfc50bff48


Like

bottom of page