top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Wees alert voor fake news van VRT NWSBeste VRT, vaccins sluiten besmettingen niet uit... Hoe kunnen de factcheckers van de VRT Nieuwsdienst toelaten dat hun eigen redactie vrijelijk en gortig fake news kan blijven rondstrooien via allerlei kanalen?


Ik heb zojuist dit bericht gemeld bij Facebook als "Fake News". Dit bericht schendt de regels van Facebook.

Het personeel in de zorg zou volgens één van de geïnteviewde personen moeten worden gevaccineerd tegen covid 19 om de bewoners en de patiënten in de zorg te beschermen.

Dit is valse informatie omdat de vaccins besmetting in behoorlijk ruime mate niet uitsluiten en dus de bewoners niet beschermen.

Deze informatie is ook gevaarlijk voor de volksgezondheid omdat gevaccineerde mensen kunnen denken dat ze patiënten en bewoners van woonzorgcentra niet kunnen besmetten. Dat kunnen ze dus wel.

Hetzelfde geldt voor berichten waarin Covid Safe Tickets vermeld worden als een middel om besmettingen tegen te gaan. Deze berichten geven valse informatie omdat gevaccineerde personen gewoon doorgelaten worden, ook al zijn ze besmet, en omdat de tests een groot aantal vals negatieve resultaten geven. Ook dat is gevaarlijk omdat mensen die toch worden besmet ondanks het Covid Safe Ticket, denken dat ze het virus niet kunnen overdragen. Ik verwijs naar wat de communicatiedirecteur van de VLD vorig weekend publiceerde in Knack.

Wie zulke berichten met valse informatie tegenkomt, meldt dit best aan Facebook door het bericht zelf te melden als valse informatie. Het is spijtig dat we niet kunnen toelichten aan Facebook in welk opzicht deze berichten vals zijn, maar we rekenen erop dat Facebook dat wel zelf zal weten. (?) Ik veronderstel dat de factcheckers van Facebook hun eigen Knack-tijdschrift lezen?

Wie ligt er nog in het ziekenhuis met COVID-19? En zijn daar veel gevaccineerden bij?

____

Ref.:


3,332 views61 comments

Recent Posts

See All
bottom of page