top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Betoging 22.08.21: Laat de mensen gerust!

Updated: Aug 19, 2021Als de voorbije dagen iets duidelijk werd is geworden) dan is het dat de regering de mensen niet meteen zal (gaat) gerust laten. De ene absurde maatregel volgt op de andere (absurde) maatregelen. Elke rationaliteit is zoek. Maatregelen die passen bij (in) de apartheid of in het nazisme, zoals de pasjes-segregatie. Kinderen worden gedwongen (geduwd) om zich te laten vaccineren zogenaamd . . . “voor de bomma”. Maar de vaccins sluiten besmettingen niet uit. PCR-tests moeten zekerheid bieden maar geven vals negatieve resultaten. Verplichte vaccinatie van de zorg staat op de agenda. Wat nog allemaal?


Op 22 augustus gaan we tegen deze ontspoorde maatregelen betogen. Veel mensen willen dat er actie wordt ondernomen, en we zij het daarmee eens. Dit is uw kans!


We willen van die namiddag een moment maken waar ook kinderen zich welkom zullen voelen. Immers zijn zij intussen helemaal betrokken partij. Een middag waarvan elkeen achteraf een warm gevoel heeft. Dat betekent dat we er bij iedereen op aandringen om, zoals steeds bij onze acties, alles vreedzaam te laten verlopen. Wees een voorbeeld voor onze kinderen! Aan de startplaats om 14 uur zullen we dichter bij Gandhi staan dan bij Jan De Lichte.


De betoging is aangevraagd bij de Antwerpse politie en de Stad Antwerpen.


Met deze politiediensten hadden we een fijn gesprek. Het is onze bedoeling om met de politie verder vriendelijk samen te werken zodat er geen incidenten zijn. Niemand wint erbij dat de betoging in de pers komt met geweld. Zeker niet als er kinderen bij zijn. Laten we er een waardige, en aangename, protestmars van maken! We vragen ook iedereen om - als er zich een situatie voordoet van spanning - de gemoederen rustig te helpen bedaren en de mensen liefdevol op te nemen in de stoet. Wees ook lief voor de politie. Wij hebben gevraagd dat de politie ook lief zou zijn voor ons. In het buitenland zijn er legio voorbeelden waar de politie aan de zijde van de mensen is gaan staan. Dat kan bij ons ook. Ook zij vinden deze maatregelen niet altijd leuk. En dat is een onderschatting!


We zullen een aantal stewards hebben die zullen helpen langsheen het parcours om alles in goede banen te leiden.


Want een mars zal het inderdaad worden! Geen statische betoging deze keer. Het parcours gaat van de Bolivarplaats, langs het Museum van Schone Kunsten en de Gedempte Zuiderdokken, terug naar de Bolivarplaats. De weg is niet te lang zodat ook kinderen gemakkelijk meekunnen. Om 14 uur zijn er een paar korte (beloofd!) speeches aan de Bolivarplaats. Iedereen kan dan rustig toekomen. Iets na 14u30 zullen we vertrekken.


De politie heeft ons gevraagd om jullie allemaal te vragen binnen de geldende regels te blijven. We mogen nu betogen, zonder limiet van aantal mensen. Niet meer in een statische vorm, maar in een echte betoging. Dat is alvast goed. Uiteraard moeten de aanwijzingen van de politie worden opgevolgd. Laat de voorbijgangers (gerust) met rust. Zich helemaal onherkenbaar maken is verboden, maar mondmaskers moeten nog steeds. Laat de openbare weg in ongeschonden toestand achter. Geen vandalisme, geen schade toebrengen. Gewoon wandelen en lawaai maken aub! Dat laatste niet met voetzoekers, of met alarmen of “lawaaiveroorzakende middelen”. Dat is storend. Zeker als er ook kinderen zijn. Flyeren gaan we niet doen en we vragen ook om niet te flyeren. Anders moeten we over het hele parcours de weggegooide flyers gaan oprapen.


Mogen we u allemaal vragen – en dat is een vraag van ons, niet van de politie – om uzelf mooi te maken. Wat mooi is, dat laten we volledig aan u over. We strijden voor de vrijheid van de mensen dus laat u gaan. Het zou wel leuk zijn mochten we een stoet krijgen die er ook goed uitziet. Tonen dat we fier zijn, en met karakter voor onze mening uitkomen.


Belangrijk: Laat op de Bolivarplaats, en elders, de tram door. Die mensen moeten ook hun werk kunnen doen, en misschien zitten er deelnemers van de betoging op die graag willen uitstappen!


Laten we er dus een warme protestactie van maken. Een actie die uitblinkt in rationaliteit en menselijkheid. Want dat willen we uitstralen. Wij zijn geen gekke “idioten”. Wij zijn weldenkende mensen die het goed voor hebben met de samenleving. Het is onze bedoeling dat onze medemensen zo weinig mogelijk nadelige gevolgen hebben van al wat er gebeurt. We willen zo weinig mogelijk doden en zo weinig mogelijk menselijk leed. Daarvoor betogen we. We willen niet dat de samenleving verglijdt naar een totalitair regime of zelfs IN een dictatuur.


Pasjes om op café te mogen zoals in Frankrijk. Bankrekeningen blokkeren van wie niet denkt wat de bank wil. Nutteloze en zelfs gevaarlijke pasjes bij evenementen. Verplichte vaccinaties. Aanzetten tot en sociale druk zetten op mensen om zich te laten vaccineren. Lockdowns en beperkingen van onze vrijheden. Liegende virologen. Dat is wat we allemaal niet willen.


Doe eens allemaal terug normaal, en laat de mensen gerust!


Tot zondag!

3,121 views81 comments

Recent Posts

See All
bottom of page