top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Covid-19 kan niet tegen...vrijheid



Het mysterie van Katmandu (Nepal), noemen virologen het.

Om het virus eronder te krijgen, moeten we luisteren naar de gezondheidsautoriteiten, thuisblijven en winkels gesloten houden. Als de cijfers er niet goed uitzien, dan houden mensen zich dus niet aan de regels. Tot zover het discours van .

Laten we eens kijken naar Nepal. Het land kopieerde in eerste instantie de corona-aanpak van andere landen en ging in lockdown. Die werd in juli opgeheven, waarna Nepal besloot om terug te gaan naar normaal. Wat waren de gevolgen van deze radicale benadering? Het land doet het qua coronacijfers geweldig.

Verbaasd

‘Gezondheidsfunctionarissen’ zijn verbaasd, maar is dat nog een verrassing? “Het is alsof er niets gebeurd is,” citeert The Guardian gezondheidsexpert Sameer Mani Dixit. “De discotheken staan vol. Scholen en universiteiten openen de deuren. Sportstadions zitten vol. Het lijkt alsof er helemaal geen corona is. Het gaat tegen alle logica in.”

Op Worldometer, een website die coronadata verzamelt, is te zien dat het aantal ‘coronagevallen’ in Nepal keldert. Ook worden er nauwelijks nog coronadoden geregistreerd. In het land zijn tot nu toe iets meer dan 2000 mensen met corona overleden, op een bevolking van ruim 30 miljoen inwoners. In totaal raakten 273.000 mensen besmet met corona, waarvan 270.000 al hersteld zijn.

Geen verklaring

“Het aantal gevallen gaat zeker omlaag. Er worden maar heel weinig mensen opgenomen in het ziekenhuis,” bevestigde Basu Dev Pandey, voormalig directeur van de afdeling epidemiologie en ziektecontrole van de Nepalese overheid.

Eerder kon de corona-adviseur van president Biden al niet verklaren waarom Californië, waar alles dicht is, het niet beter doet dan Florida, waar de beperkingen zijn opgeheven. “We weten niet precies hoe en waarom het doet wat het doet,” zei Andy Slavitt over het virus.


___


2,653 views72 comments

Recent Posts

See All
bottom of page