top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De maatregelen doen zelfs pijn aan de ogen


De grafische visualisatie van de onzin van de maatregelen.


Laten we de zin van de maatregelen even bekijken aan de hand van de evolutie van het reproductiegetal. Moesten de maatregelen werken dan zou men na een versoepeling meer mensen moeten besmetten, en na een verstrenging minder. Maar is dat ook zo in werkelijkheid?


Daarvoor nemen we de evolutie van het reproductiegetal van de ziekenhuisopnames (Rt) die we 14 dagen terugzetten (zie de uitleg waarom hieronder°°°). Daardoor krijgen we het meest accuraat zicht op de evolutie van de besmettingen.


- Op het einde van een periode van stijging van Rt gingen de kappers terug open. Vervolgens is Rt gaan dalen gedurende zo'n 2 weken. De rush op de kappers heeft er dus niet voor gezorgd dat wie besmet is meer mensen is gaan besmetten.

- Daarna, zonder een wijziging in de maatregelen, ging Rt terug omhoog om te plafonneren vanaf 5 maart.

- De versoepelingen zijn ingegaan op 8 maart. Waarna RT een daling heeft ingezet met een tussentijdse hapering 19 maart.

- We moeten de laatste dagen nog krijgen, maar als Rt van de ziekenhuizen nog 2 dagen daalt, dan hebben we het weer eens gepresteerd om maatregelen te nemen op het ogenblik waarop het reproductiegetal van de besmettingen al onder 1 was gezakt.


In elk geval werden de maatregelen genomen na een forse daling van Rt tot onder 1.


Dat was trouwens ook zo bij de tweede golf.


We herinneren eraan dat vanaf de lockdown bij de tweede golf, het reproductiegetal wekenlang relatief stabiel is gebleven. Terwijl voor de maatregelen het reproductiegetal quasi-lineair was gedaald.


Ook voorafgaand aan de eerste golf had Rt van de besmettingen al een zeer forse daling ingezet tot net boven 1.


Het zijn dus niet de maatregelen die bepalen of Rt naar boven of naar beneden gaat. In tegenstelling tot wat de virologen beweren. De maatregelen dienen volgens hen om Rt naar beneden te brengen. We zien dat dus niet in België, en overigens ook niet in de rest van de wereld. Zo blijkt uit diverse studies.


°°° Immers dateren de ziekenhuisopnames van 14 dagen na de besmetting. Volgens Sciensano is de evolutie van Rt van de ziekenhuisopnames accurater dan die van de besmettingen. Dat komt omdat de registratie van de besmettingen in feite de registratie is van de positieve tests. De foutmarge daarop is ook wat de beweging in de grafiek betreft groter dan de foutmarge bij de ziekenhuisopnames die op een relatief meer standvastige hospitalisatiepolitiek zijn gebaseerd. Gezien de evolutie van het aantal ziekenhuisopnames gelijk loopt met de evolutie van het aantal besmettingen, maar dan 2 weken later, krijgt men het meest optimaal beeld over de evolutie van het reproductiegetal van de besmettingen door de Rt van de ziekenhuisopnames 2 weken terug te zetten. Auteur: Michael Verstraeten

2,547 views91 comments

Recent Posts

See All

91 CommentsLuc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Apr 10, 2021

“Verenigd Koninkrijk bereikt maandag groepsimmuniteit” (msn.com)


DeCroo , Vandenbroucke , Beke , waar zijn jullie ?

Je hoeft geen fan te zijn van Boris en zijn regering maar je kan niet ontkennen dat dit een geslaagde campagne is .

We zullen met zijn allen de Britten benijden wanneer ze maandag op restaurant en op café zitten en wij met een vals perspectief onze horeca zien wegkwijnen .

Maar de horeca vindt het niet zo erg , als ze maar genoeg geld krijgen om dicht te blijven .

Like
Polar79
Polar79
Apr 10, 2021
Replying to

Tot de volgende variant er is...

Like

Mensen krijgen niet de kans om uit de Angstmodus te blijven :

https://www.ad.nl/binnenland/nu-zelfs-jonge-zwangere-vrouwen-met-corona-op-intensive-care-dit-gaat-niet-goed~ad451fd5/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.qwant.com%2F

Like

Matt Em
Matt Em
Apr 10, 2021

https://www.youtube.com/watch?v=N03Uoj6p9QA


Een vooruitziende blik uit de jaren 60 op de toekomst.

Vervang de jaartallen door periode 2019-2030

Vervang 'pill' door vaccin en het beeld is ineens vrij accuraat. (met een beetje fantasie)

Like

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Apr 10, 2021

En daar zijn we weer vertrokken .

De smeekbede van de horeca voor de paasvakantie werd de kop ingedrukt .

Het werd een " paaspauze " , 2 a 3 weken "afkoeling " .

Voor de smeekbede voor 1 mei wordt nu , op 10/04/2021 , de mediamachine al volop misbruikt om op te schuiven naar " half mei " . En de brainwashing zal nog toenemen .

Wedden dat " half mei " ook niet mogelijk zal zijn ?

( de scholen zijn ( deels ) terug open , het virus verspreidt zich weer , we zitten nog te hoog in de cijfers , de ziekenhuizen staan nog te veel onder druk , ..... )

Hoe voorspelbaar toch .

Like
Paul Vanmaldeghem
Paul Vanmaldeghem
Apr 10, 2021
Replying to

Als je ziet wie aanspreekpunt van horeca Vlaanderen is, dan weet je al genoeg. Sommige mensen verkopen nu eenmaal hun ziel in ruil voor een vage belofte van een plaatsje op een kieslijst. Horeca uitbaters moeten maar zo dom niet zijn om zo'n marionet naar de onderhandelingen te sturen. Eenheid is heel ver te zoeken in beroepsverenigingen tegenwoordig, als ik dat vergelijk met dertig jaar geleden dan waren wij wel een aardig wat meer collegiaal hoor, zonder al die verenigingen.

Like
bottom of page