top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De middeleeuwse strategie: "Close the gates!"


Molenberghs vraagt om de grenzen te sluiten.

Wederom dat roepen om nog meer disproportionele (niet werkende) maatregelen.


Niettegenstaande de lockdowns van kappers, horeca, sportverenigingen en beautysalons, de verplichte mindkapjes (neen, geen schrijffout) en de 1,5m blijven de besmettingen stijgen. De maatregelen werken niet! In het aanschijn van de Britse virusstam vraagt de viroloog met een slag van de molenberghs om de idiotie uit te breiden, tegen beter weten in. Dit is geen zelfs geen catenaccio meer maar blind paniekvoetbal.


Molenberghs weet maar al te goed dat het werkverkeer met de UK niet zal stoppen en dat het Britse virus niet op het eiland te houden is door de Londenshoppers tegen te houden. Maar daar gaan al deze lockdowns niet om. Het gaat om de druk op de ziekenhuizen zo laag mogelijk te houden. Daarvoor dient den blok erop. We blijven op slot tot zeker 01.03.20. Breng ons een taart met één kaarsje.


Maar dan, één artikel verder vandaag in HLN:

Buitenlandse covidpatiënten hier welkom!

"De Belgische ziekenhuizen stellen voortaan ook bedden ter beschikking voor patiënten uit buurlanden. Ziekenhuizen die zelf niet overbevraagd zijn kunnen zich aanbieden om covidpatiënten uit het buitenland op te nemen. Dat staat in een brief die het Hospital & Transport Surge Capacity Comité vorige week aan alle ziekenhuizen stuurde. Dat meldt De Morgen.


"Nu we de epidemie beter onder controle hebben dan onze buurlanden, kunnen we iets terugdoen", zegt Marcel Van der Auwera, voorzitter van het comité.


Er zijn strikte voorwaarden om het druk bevraagde personeel niet verder te belasten. Zo kan een ziekenhuis pas buitenlandse patiënten opnemen als er op de afdeling intensieve zorg minder dan 25 procent van de bedden bezet is door covidgevallen. Als de coronacijfers in ons land stijgen, zullen de extra bedden ook verdwijnen.


Al vier ziekenhuizen dienden zich aan om buitenlandse patiënten op te nemen: het Sint-Jansziekenhuis in Brussel, het UZ in Antwerpen en twee ziekenhuizen in Charleroi. In totaal zijn die goed voor elf bedden."


Het is een kotsmisselijk, abusief crisisbeheer!

Terwijl kankergezwellen ongezien groot worden door het afschakelen van de reguliere zorg wordt plaats gemaakt voor extra covids uit het buitenland. De covidpremies moeten blijven binnenrollen in de ziekenhuizen...

1,247 views6 comments

Recent Posts

See All
bottom of page