top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De Morgen: nieuwe dag, nieuwe blunder


De krant De Morgen maakt voor zichzelf reclame omdat zij "betrouwbaar nieuws" zou brengen. Grappig is dat.

Andermaal wordt een artikel van Flaxman en zijn kornuiten geciteerd door "wetenschappers" die ook niet veel verder kijken dan hun neus lang is.


Flaxman is de man uit de stal van Neil Ferguson, die het presteerde om voor België een model te bouwen met een constante Rt van 4 tot 6 zonder maatregelen. Een artikel waarmee intussen internationaal dermate de vloer is aangeveegd dat het onbegrijpelijk is dat Nature dat artikel nog laat staan. Het is één van de grootste geloofsbeleidenissen van Geert Molenberghs en het filosoofje geworden. Blind voor de vele weerleggingen van deze fundamentele onzin.


Maar goed, Flaxman en kornuiten hebben nu een nieuw artikel uitgebraakt, zelfs peer reviewed, waarin wordt beweerd dat de maatregelen zowat geen collaterale schade opleveren op zich. Als groot voorbeeld wordt verwezen naar Austraië. Ondanks de zware maatregelen zou aldaar geen oversterfte gerapporteerd zijn. Om dat te beweren verwijzen de auteurs naar een andere studie, niet naar de cijfers zelf, want die hebben ze blijkbaar niet geconsulteerd.


De cijfers van de mortaliteit in Australië staan nochtans gewoon te lezen op de website van de overheid. Daarop staat letterlijk te lezen dat er in 2021 een aantal doden was boven het jaarlijks gemiddelde met vooral een hoger aantal doden bij de kankerpatiënten en de diabetici.


Nu is het een gekend gegeven dat kankerpatiënten en diabetici niet meteen doodvallen als ze thuis moeten blijven. Het duurt enkele maanden voor die mensen komen te overlijden.


En dus is het nu zo ver.


In België hadden de artsen eerder al een toename van het aantal te amputeren ledematen bij diabetici en nooit geziene grote tumoren gerapporteerd. Toevallig niet?


Daarmee is de hele fantasie van Flaxman e.a. opnieuw naar de vuilbak verwezen.

Met felicitaties aan De Morgen en haar adviseurs die er weer eens niet in geslaagd zijn dit eenvoudig doorprikbaar onzin-artikel op zijn reële merites te beoordelen.


De rest van het artikel heb ik zelfs niet meer onderzocht. Is de moeite niet als je al na een paar zinnen de fundamentele informatie tegenkomt, en die blijkt een pure fantasie te zijn.

Arme wetenschap dat zij met dit soort van foute onderzoeken haar eigen reputatie gigantisch aan flarden schiet. Om dat dan ook nog eens in de gazet te zetten ... Il faut le faire.

2,487 views40 comments

Recent Posts

See All
bottom of page