top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Het onzingehalte kent geen grenzen
Een uitgebreide studie (zie bijlage) van een van de meest gerenommeerde onderzoeksinstituten ter wereld, waaruit maar liefst twee dozijn Nobelprijs winnaars zijn voortgekomen, met name THE NATIONAL BUREAU OF ECONOMIC RESEARCH, bevestigt in niet mis te verstane bewoordingen : 

"lockdown en mondkapje-dwang waren ineffectief in alle onderzochte landen. Noch de lockdowns, noch de dwang om een mondkapje te dragen hadden enige invloed op het verloop van Covid-19. 

Het Corona-dodental is in alle onderzocht landen gedaald onafhankelijk van de genomen maatregelen. Noch uitgaansverboden, reisbeperkingen, quarantainemaatregelen of de verplichting om mondmaskers te dragen hebben het verloop van de ontwikkeling van het Coronavirus beïnvloed”

Dat is duidelijk, ons dunkt. 


Beste bewindvoerders van het land, kent uw onzingehalte dan geen grenzen? We mogen geen pint drinken aan de toog maar wel rollebollen in een parenclub. We mogen met 480 onder elkaars okselgeur in een stalen buis de wereld rond vliegen, maar we mogen maar met 50 op een rouwmaaltijd, met 20 in een gemeentelijke huwelijkszaal en met 10 op een communiefeest. We moeten een mondkapje aan op de fiets om ons te vergiftigen met onze eigen CO². We moeten zelf aan de muilkorf om fifi te laten luchten op de desolate zeedijk of in een verlaten park. Op café of restaurant mogen de mondmaskers af als je neer zit, in de schoolklas moeten de kinderen de kapjes aanhouden als magisch instrument dat alle kwaad moet bezweren. Onderwijsvakbonden gijzelen onze kinderen met pestgedrag in een bubbel van leerachterstand.


De sanitaire logica verdringt het gezond verstand. Symboolpolitiek en een chaotische mallemolen van tegenstrijdige en absurde maatregelen, waarvan sommige even nuttig zijn als look hangen tegen vampiers.


Ze ondermijnen stilaan het geloof in de ontsporende rechtstaat die mensen broodrooft en zich handhaaft met exorbitante boetes en onzinnig politiegeweld. We zijn echter een leibandvolkje dat gedwee de regeltjeskermis opvolgt omdat alles overgoten wordt met een moreel sausje, want wie de richtlijnen niet rigoureus opvolgt is asociaal, niet solidair en immoreel. Het gaat niet meer over wetenschap maar over moraliteit, wat stilaan leidt tot polarisatie tussen mensen met smetvrees en coronasceptici. Maar wie alles verbiedt, verbiedt niets.


Mevrouw Erika Vlieghe, mevrouw Sophie Wilmès en alle andere MR, Open-Vld en CD&V Ministers van de noodregering : Hoe lang gaan jullie het land nog in een wurggreep blijven houden en de bevolking bedotten met absurde maatregelen die totaal nutteloos zijn? 

____

Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie.

Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.

De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel.

De "collaterale" schade wordt steeds groter. De maatregelen doden. De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) - dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie .


____

w27719
.pdf
Download PDF • 3.17MB1,999 views20 comments

Recent Posts

See All
bottom of page