top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Iedereen dokter en viroloog
De angst voor de kleuter met de snotvalling.


Schooljuffrouwen, moeders, schooldirecteurs, burgemeesters, politiemensen en soms ook winkeliers, zijn intussen allemaal dokters geworden. Ze beslissen wie er moet worden getest, en zelfs welke maatregelen er moeten worden genomen tegen ziektes.

Daarbij gaat de beangstigde bevolking zo te keer dat de virologen zelf al een paar keer hebben moeten zeggen dat het te ver ging. Nog even en wie besmet is met een virus wordt publiek gelyncht. In een plastieken zak voor de zekerheid.


In april schreef ik al aan een voorzitter van een regeringspartij dat de manier waarop met de bevolking wordt omgegaan, zeer verregaande gevolgen gaat hebben. Dit heb je niet meer in de hand. De angst beïnvloedt de perceptie, en die perceptie is dat de maatregelen niet steng genoeg kunnen zijn. Al wat de mensen beperkt in hun vrijheden, helpt om het virus te bestrijden. De massale strenge zelfkastijding wordt aanzien als het middel om het virus te bemeesteren.


De "wetenschap" is een geloof geworden omdat de mensen moesten "opgevoed" worden om de "wetenschap" in te slikken. Een dogma van de perceptie die het dogma rechts inhaalt. De voorbije dagen horen we Van Gucht en C° op nooit gezien schaal zeggen dat ze het eigenlijk allemaal niet zo weten. En dat hun maatregelen ook niet zo werken: de Britse variant komt er met zekerheid, maatregelen of niet. Maar intussen weet de bevolking het beter! Eigenhandig gaat Jan Met De Pet het virus nu te lijf door het leven van zichzelf en zijn medeburgers te regelen tot in de details, met maatregelen die ergens trekken op het mantra. Geen idee of het werkt of niet, maar de virologen vinden dat ook niet belangrijk. We moeten toch iets doen.


Probeer deze indoctrinatie nu maar recht te zetten, beste regering, en de rationele wetenschappelijke twijfel ook bij de opgevoede en lekker beangstigde bevolking in te krijgen. Het mantra en het ingelepelde geloof te relativeren. De doorslaande slinger tegen te houden. Good luck! U speelde met vuur door de bevolking zo onder angst te zetten. De rook die er nu uitkomt zal het beetje geloofwaardigheid van uw beleid nog veel meer onderuit halen. U dreigt in een situatie te komen waarbij uw eigen schapen u naar de keel grijpen als u hen niet tot bloedens toe scheert.


Wat de regering gaat krijgen is zoiets als schooljuffrouwen die schande spreken over het feit dat ze onvoldoende beschermd worden tegen een kleuter met een snotvalling. En de vakbond die vierkant achter deze schooljuffrouw gaat staan.


___

Auteur: Michael Verstraeten

Photo: HLN.be

1,323 views13 comments

Recent Posts

See All
bottom of page