top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Nieuwe dag, nieuwe blunders van JambonVlaanderen: “Wat we zelf doen doen we beter”.

Omdat ze bij Knack te lui zijn om het te doen: Een “factcheck” van enkele citaten van de covid-website van de Vlaamse Overheid (op 25.8.2021): https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-covid-19-vraag-en-antwoordIs gewoon een hoopje leugens.

  1. De studies van een tijd geleden deden een uitspraak over de “immuniteit” op korte termijn omdat de covid-toestand nog niet zo lang duurde. Ze maakten een voorbehoud. Deze studies hebben niet gezegd dat de immuniteit zou wegvallen. Intussen zijn er nieuwe studies die aantonen dat ook na langere tijd de immuniteit er nog steeds is. Wellicht zelfs levenslang.

  2. Uit de meest recente studie in Israël o.a. blijkt dat de natuurlijke infectie vele keren beter beschermt dan de vaccins. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1.full.pdf

  3. Het aantal herinfecties bij wie het virus heeft doorgemaakt is stukken lager dan bij wie gevaccineerd is.

  4. Intussen weten we dat de bescherming door vaccinatie al na een paar weken begint te verminderen. Bescherming na het doormaken van de ziekte houdt veel langer, en wellicht zelfs levenslang, aan.


Nog wat lekkere leugentjes, of in elk geval totaal achterhaald en dus goed mis geklopt.

  1. Intussen zitten we aan 74,28 % van de bevolking dat is gevaccineerd in Vlaanderen, en 88,61 % van de volwassenen boven 18 jaar. En nog wil de Vlaamse regering verder gaan, en zelfs meewerken aan verplichte vaccinatie in de zorg. “We raden nu aan dat minstens 70 % van de bevolking gevaccineerd wordt” is dus niet (meer) waar. Maar toch staat het nog op de website van de Vlaamse regering te pronken.

  2. De groepsimmuniteit blijkt intussen gewoon een illusie. Immers werken de vaccins niet tegen besmetting, en daar zijn ze ook niet voor bedoeld. Dixit Steven Van Gucht. Dus heel het “groepsimmuniteit”-verhaaltje dat is gebaseerd op de gedachte dat wie gevaccineerd is niemand kan besmetten, is één groot leugentje.


Een zware leugen deze keer. Vaccinatie beschermt helemaal niet 100 % tegen “ernstige vormen” van Covid-19. Er zijn zelfs gevaccineerde mensen die alsnog doodgaan aan C-19. Tenzij doodvallen niet ernstig zou zijn? Foei – foei – foei.


Als uitsmijter, en dat is geen leugen:


Dat is inderdaad geen leugen, maar behoorlijk dom. De overheid weet dat wie gevaccineerd is toch nog mensen kan besmetten. Maar voor wie is gevaccineerd geeft dat niet. Die mag met een groene pas overal door om andere mensen lekker te besmetten. Met een goed gevoel van valse veiligheid want men is toch “beschermd”.

Een prima illustratie van hoe maatregelen niet werken en zelfs contraproductief zijn. Ze helpen gewoon het virus nog meer te verspreiden. De bomma knuffelen met een groene pas, en dan valt de bomma dood.

Men is dan verwonderd dat er studies zijn die aantonen dat de maatregelen niet werken. Dat wordt zelfs ontkend. Maar het kan moeilijk anders met zo’n knoeiboel.


Ik zou zeggen: I rest my case.

Michael Verstraeten

2,872 views69 comments

Recent Posts

See All
bottom of page