top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Persbericht 17.08.21De waanzin bereikt een hoogtepunt. De regering doet wat ze niet moet doen en doet niet wat ze wel moet doen.


Op 14 augustus verscheen in Knack een opiniebijdrage van de communicatiedirecteur van VLD, Thomas Vanwing. Hij wees er terecht op dat gevaccineerde mensen ook het virus kunnen doorgeven en de vaccinatiepas een vals gevoel van veiligheid kan geven. Inderdaad. Het covid-certificaat en het Corona Safe Ticket laten besmette gevaccineerden gewoon door. Die kunnen dan andere mensen gaan besmetten.


Zowat het hele internet weet intussen dat wie gevaccineerd is gewoon verder de besmettingen kan doorgeven.


Maar de verschillende regeringen in ons land doen verder alsof de vaccins beschermen tegen besmettingen. Minister Vandenbroucke vindt dat de zorg verplicht moet gevaccineerd worden “voor de veiligheid”. Minister Verlinden is trots dat de formulieren goed worden ingevuld. De Vlaamse regering promoot de vaccinatie van kinderen, zodat zij de grote mensen die risicopatiënten zijn niet mee zouden kunnen besmetten. De Brusselse regering wil met het testen van de niet-gevaccineerden die terugkomen uit vakantie, de verspreiding van het virus tegengaan.


Deze schijnvertoning is te gek voor woorden.


Zoals Vanwing het inderdaad zelf zegt: de pasjes hebben totaal geen zin. Ze zijn zelfs gevaarlijk want ze creëren een vals gevoel van veiligheid. Ook wie getest wordt en pre-symptomatisch is maakt 96 % kans op een groen covid-certificaat en 88 % op een groen CST. Idem met de formulieren. De tests geven zoveel vals negatieve resultaten bij pre-symptomatische patiënten. Vaccins bij kinderen hebben volstrekt geen zin: zij gaan niet dood aan het virus en als ze gevaccineerd zijn blijven ze het virus gewoon doorgeven. Voor zover ze dat zonder vaccin al doen, want kinderen besmetten volwassenen niet veel met covid. Dat is anders dan bij griep.

We doen dus vooral wat we niet moeten doen. We doen dingen die geen enkele zin hebben om besmettingen tegen te gaan.

Wat absoluut wel zin heeft, en wel de maatregel nummer één is die noodzakelijk is om een ziekte te bestrijden: wie ziek is blijft thuis. Dat was trouwens ook al zo voor covid.

Maar juist dat doen we niet. In Bussel test 30 % van de terugkerende reizigers uit een rode zone positief. Alleen, de gevaccineerden worden niet getest. Die lopen gewoon door. Ziek of niet ziek. Gezien ze niet getest worden, gaan ze ook niet in quarantaine en worden niet opgevolgd.


We laten dus gevaccineerde mensen gewoon ziek los op de maatschappij. Wat we moeten doen, doen we dus niet.


Er is een cultuur van zelfcensuur en de omerta gegroeid rond covid-19. De politici doen alsof de vaccinatie de besmettingen uitsluit. Ze doen alsof ze niet gehoord hebben dat gevaccineerden toch nog een ander kunnen besmetten. Deze omerta zorgt ervoor dat het hele land maatregelen krijgt die het omgekeerde bereiken dan de doelstelling van de maatregel.


Wat een gevaarlijke, waanzinnige schijnvertoning is dit. ____


Persbericht 17.8.2021
.pdf
Download PDF • 66KB

3,063 views43 comments

Recent Posts

See All
bottom of page