top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

2e golf? Verple(e)g(st)ers dansen Jeruzalema...


Geen druk op ziekenhuizen. Geef onze vrijheid terug!


Het is onze plicht, al zeker voor onze arme mondkapjeskinderen, opnieuw de vloer aan te vegen met het coronabeleid van de regering, die er alles aan lijkt te doen om de angst er bij de bevolking in te houden, door ‘de incidentele aanwezigheid van het virus uit te vergroten tot een tweede golf. Al onze open brieven en talloze persoonlijk geadresseerde e-mails aan onze politici blijven zonder respons. Alsof de lijdende burger, familieleden van slachtoffers en slachtoffers van het debacle geen waarde hebben. Waar blijft de emotionele intelligentie in het corona-beleid, vraagt viruswaanzin zich af?


Onafgebroken en meedogenloos blijft men maar angst zaaien. Nu door met gretige hulp van de (click-driven)media, de focus uitsluitend te richten op ‘besmettingen’, wat – al zouden de volstrekt onbetrouwbare PCR-testen wèl kloppen – helemaal niets zegt of mensen ook daadwerkelijk infectueus zijn en ziek worden.


Alleen een vaccin tegen de microscopisch kleine illusionaire alles-killer kan ons absolute vrijheid garanderen. Nonsens uiteraard! Mogen we hopen dat CELEVAL met haar nieuwe configuratie doet wat moet, nl. de disproportionele maatregelen onmiddellijk opschorten en een strategie uitrollen waarbij we de volksgezondheid op een slimme manier beschermen en tegelijk de fysische, psychische en economische collaterale schade nihileren. Een aanpak waarbij we van onze kinderen geen non-empatische zombies maken.



Er is geen tweede golf!

We zien ze niet. Niet in de ziekenhuizen. Niet in de 1850 op 1900 lege IC-bedden. En al zeker niet in de statistieken van Statbel (zie ons artikel). Is er überhaupt een correlatie tussen de duizenden positieve PCR-,tests en ‘massa besmettelijkheid’ en collectief ziek worden? De PCR-test kan, zoals onze lezers weten, net zo goed positief uitslaan door de resten van een ander virus (zelfs een gewone verkoudheid) die men een paar maanden geleden heeft gehad.


Wat men beter zou doen is iedereen die ‘positief’ is getest, (twee weken later) opbellen of ze wel ziek zijn geworden. Dan weten we meteen of er echt een tweede golf zieken is. Op de statistieken is de ‘epidemie’ namelijk even stilletjes als valselijk veranderd in een ‘case-demie. Met één reden: omdat er nog maar nauwelijks zieken en doden zijn. Verpleegkundigen van UZ-Gent hebben in deze zogenaamde tweede golf zelfs ruimschoots de tijd om in de tuin van het ziekenhuis, samen met hun profs, collectief een Jeruzalema op te voeren. Niet dat we iets tegen een leuke song en dito moves hebben, maar dat zagen we in maart tijdens de eerste piek nog niet zo snel gebeuren. Na vele uren oefenen van het dansje, oogt het geheel synchroon en professioneel. Ook dat verdient APPLAUS!


In de greep van covid-19(84)

Uit bevolkingsonderzoek blijkt dat 40% van de Amerikanen zegt dit jaar een stuk angstiger te zijn geworden (18% had al last van een angststoornis). Los van het virus hebben we een angstpandemie. Zijn we misschien ingedommeld? Te lui en verwend? Waar is onze inventiviteit, ons oplossingsvermogen, onze vechtlust gebleven? Waarom is er zoveel angst?

Laat ons positief menslievend resultaatgericht denken. Want bij een positief gevoel activeren we andere delen van de hersenen dan bij een negatief gevoel. In deze tijd zijn we erg bezig onze Amygdala – het centrum van de hersenen waar angst zetelt – te stimuleren, en een gigantische hoeveelheid angst te genereren. Onze logica, ons redeneervermogen, zit in de Cortex (boven de Amygdala). Logica heeft echter geen invloed op de reactiviteit van de Amygdala, die onbewust is.


Wat stellen we vast? Angst schreeuwt om zekerheden. We kunnen niet met onzekerheden omgaan. Als we bang zijn, willen we een houvast. Logica heeft echter weinig of geen grip op angst. Daarom dringt de argumentatie, met grafieken en redeneringen, van Viruswaanzin zo traag door bij angstige mensen. Als iemand bang is, is ie gewoon bang… Angst is een heel fundamenteel iets, en dat roept instinctief om veiligheid en zekerheden.


We verdrijven angst met schijnwaarheden over mondkapjes en anderhalve meter

In Thailand staat op of bij ieder ziekenhuis, ieder hotel, ieder overheidsgebouw, een ‘spirit house’ die de boze geesten moeten weghouden. Dat is de Thaise manier om om te gaan met angst en onzekerheid, en dat werkt perfect. Wat zijn in het Westen onze manieren om onze angsten te beteugelen? Dat zijn onze schijnwaarheden. Als we dan met een virus kampen, gaan we praten over mondkapjes, anderhalve meter, lockdowns.


We weten nu dat de corona epidemie in bijna geheel Europa, waar zeer strenge lockdowns en social distancing werden ingevoerd, meer slachtoffers eiste dan in Zweden, dat niet in lockdown ging, dat amper maatregelen nam, en de samenleving en economie vrijwel volledig liet doorgaan. Ja, het duurde iets langer voordat het virus weg was, maar omdat de piek (veel) lager was, verliep de epidemie over het geheel ongeveer hetzelfde. Hieruit blijkt dat lockdowns, mondkapjes en anderhalve meter geen enkele zin hebben, en nul komma nul effect sorteren.


Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat de mondkapjes die we nu gebruiken, slechts ‘marginale’ bescherming kunnen bieden tegen virussen. Echt medische mondkapjes werken wel, maar die mogen we niet gebruiken! (Daar staat zelfs een boete op). Degenen die we wèl mogen dragen zijn slechts schone schijn, want die laten tussen de 80% en 95% van de virussen door. De mondkapjes die nu worden gedragen hebben daarom net zoveel effect als een open hekwerk met kippengaas heeft op het tegenhouden van muggen.



‘Emotionele angstbestrijders die niets met werkelijkheid te maken hebben’

Weggegooide mondkapjes en handschoenen zijn een bewezen bron van infectie. Het is daarom ‘een ramp’ dat deze nu op steeds meer plaatsen verplicht moeten worden gedragen. In de praktijk houdt dat mondkapje dus geen enkel virus tegen. Maar mondkapjes horen bij ons Westerse ‘spirit house’. Mensen, realiseer je dat die mondkapjes emotionele angstbestrijders zijn en niets met de werkelijkheid te maken hebben.


Net zo idioot is het dat je nu plotseling in je eigen huis maar 5 mensen mag ontvangen. Want die virussen zijn héél goed in kunnen tellen, Dat virus telt 1 tot 5 mensen, en zegt ‘o dan kan ik niks doen. Maar 6, hé, nou mag ik!


‘Goed is wat de meerderheid denkt; slecht is wat de minderheid denkt –  of toch niet?

Uit het stripboek ‘Het monster van Trotteldom’, een avontuur van Tom Poes en Olivier B. Bommel. Daarin zijn de wezentjes die het eiland Trottel bewonen doodsbang voor een monster dat steeds hun stad vernietigt. Dan blijkt na een gebeurtenis dat ze zelf dat monster zijn. Kenmerkend voor deze tijd is Laris Trot, de veldwachter, die de bewoners voorhield dat ‘Goed is wat de meerderheid denkt. Slecht is wat de minderheid denkt. Maar als de meerderheid iets slecht vindt, is het slecht, zelfs als het goed is.


Het behoeft geen uitleg dat wij in Brussel, bij Sciensano, Celeval en bij de politici ook dit soort ‘veldwachters’ hebben. Conclusie: Als iedereen iets slecht vindt, is het slecht.’

2,759 views43 comments

Recent Posts

See All
bottom of page