top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ledencongres - Resolutie 2 | risicogroepen


“De Covid-maatregelen zijn de meest asociale maatregelen ooit die in de eerste plaats de meest kwetsbare mensen treffen en deze mensen ook het minst beschermen.”


Eerst werden en worden de meest kwetsbare mensen onder ons getroffen door Covid en door de maatregelen. Nu worden ze getroffen door de gevolgen van de maatregelen. Ondanks hun communistische inspiratie zijn de Covid-19 maartregelen de meest asociale maatregelen ooit. Niettegenstaande de mensen al een jaar hun vrijheden beperkt zien, zijn 57 % van de doden gevallen bij de bewoners van de woonzorgcentra. Precies die mensen die we hadden moeten beschermen. Maar om Ioannidis te citeren: we hebben ze onder de bus gegooid en de rest proberen te beschermen. Bijna 60 % van de doden zijn dus gevallen in de meest kwetsbare 1% van de bevolking. Onverminderd tijdens de tweede golf trouwens, met nog meer maatregelen in voege.

Er zijn in de woonzorgcentra percentsgewijze dubbel zo veel mensen besmet geraakt als in de rest van de bevolking. Proficiat aan de regering! Was het doel niet om de bomma en den bompa te beschermen? Dat is alvast faliekant afgelopen.


Uit een studie van de Socialistische Mutualiteiten blijkt dat Corona, ondanks de maatregelen, 70 % meer doden heeft geëist bij de kansarmen. We doen het niet veel beter dan de Amerikaanse steden waar de armere zwarte bevolking het hardst wordt getroffen.


Door het sluiten van een deel van de economie zijn veel jobs gewoon weggevallen. Vooral in de horeca en in sectoren waarin laaggeschoolde arbeiders zijn tewerkgesteld. Thuiswerken is er voor die mensen niet bij.


Maar ook de middenklasse wordt getroffen. De psychosociale impact van de maatregelen is bijzonder groot. Zelfs al ziet een deel van de bevolking dat niet meteen in zijn of haar portemonnee, de arbeidsvreugde is sterk getaand en meer mensen hebben bijstand nodig.


Tal van kleine zelfstandigen en KMO’s hebben de voorbije maanden hun reserves zien verdwijnen. Omdat ons land een KMO-land bij uitstek is, worden we extra getroffen door maatregelen die vooral deze sector viseren. Zelfstandigen die hun weg gevonden hadden om een beetje een leefbaar bestaan te creëren, zonder grote kapitalen te vergaren. In de komende jaren gaan daar nog de vele onverzorgde zieken bijkomen.Mensen die nu al een beperking van hun inkomsten en vermogen hebben gezien dreigen in de armoede terecht te komen.


Wereldwijd neemt de honger bijzonder sterk toe. Kinderarmoede, de toename van allerlei andere ziekten zoals tuberculoze en HIV. Miljoenen mensen dreigen de dood te vinden door de totaal onzinnige maatregelen die de WHO heeft gepropageerd.


____

STEM MEE! - Schrijf u in voor het Groot Virtueel Ledencongres van Viruswaanzin | 14 maart 2021 via deze link - Nu al, zonder twijfel, de meest spraakmakende COVID-19-uitzending van het jaar! Op de verjaardag van de eerste lockdown in België schakelt Viruswaanzin een versnelling hoger. Vanuit onze eigen TV-studio gaan experten, juristen en professoren in gesprek en maken een evaluatie van de Belgische aanpak van deze pandemie. Schandalen worden uitgespit en getuigen geven tijdens deze live uitzending de collaterale schade een stem en een gezicht.


P.S.: Diverse regionale en nationale tv-kanalen hebben al aangegeven dat hun filmcrews op 14 maart 2021 naar onze studio afzakken. Niet te missen dus!

865 views5 comments

Recent Posts

See All

5 Comments


Jm de Arriba
Jm de Arriba
Mar 11, 2021

Geen experiment, voor niemand!

Like

Aanstaande woensdag 10 maart hebben we weer onze wekelijkse protestactie tegen de coronadictatuur op de Grote Markt van Mechelen van 20u tot 21u. Welkom!

Like

Paul Van Egghen
Paul Van Egghen
Mar 06, 2021

akkoord!

Like

Helemaal akkoord, Boudewijn. Alleszins zie ik totaal niet in wat 'ondanks hun communistische inspiratie' aan de resolutie bijbrengt.

Like

Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
Mar 04, 2021

Het eigene aan een resolutie is dat ze kort en krachtig moet zijn, en liefst verschoond van overdrijvingen. Ik zou dat als volgt formuleren: 'De Covid-maatregelen zijn asociaal en treffen in de eerste plaats veel kwetsbare mensen zonder hen te beschermen.

Like
bottom of page